SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okullara Deprem Güçlendirilmesi

A- A+ PAYLAŞ

Okullarda yeni eğitim ve öğretim yılının 20 Eylül'de başlayacak olması nedeniyle, okullardaki gerek fiziki düzenleme ve gerekse öğretmen sıkıntısının giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut yaptığı açıklamada, "KPSS sınav sonucu sonrasında ilimize 300 öğretmen ataması gerçekleştirilecekti. Ancak kamuoyunun bildiği yaşanan sıkıntıdan dolayı ertelendi. Muhtemelen öğretmenlerimizin atamaları önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Atama olunca ciddi bir öğretmen problemi yaşamayacağız" dedi.

Okul öncesi eğitimin Malatya'da zorunlu hale getirildiğini hatırlatan Bulut, 70'e yakın da okul öncesi öğretmen ataması yapılacağını bildirdi. Bulut, eksik öğretmenleri de ücretli öğretmen görevlendirmesiyle gidereceklerini vurguladı. Mehmet Bulut, "Yeni eğitim ve öğretim yılına öğretmen sıkıntısız girmek için çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

RİSKLİ OKULLARDA DEPREM GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Bazı okullarda deprem güçlendirmesi çalışması yaptıklarını da söyleyen Bulut, "Daha önceden deprem riski bulunan Pütürge, Doğanyol ve Doğanşehir gibi ilçelerimizde risk taşıyan binalar üzerinde çalışma yapıldı. Merkezde ise İmam Hatip Lisemizin eski ve yeni binaları, Sümer Lisesi binası ve pansiyon binası, Fen Lisesi'nin eski binası güçlendiriliyor. Fen Lisesi'ne ayrıca yeni 16 derslikli okul yapıldı buraya. Kuluncak Lisesi binası güçlendiriliyor. Rahmi Akıncı İlktöğretim'in binası güçlendiriliyor. 30 Ağustos İlköğretim Okulu'nun çalışmaları devam ediyor. Okullar açıldığında bu okulların güçlendirme çalışmaları tamamlanmış olacak. Bizim ve İl Özel İdaresi inşaat birimleri müşterek şekilde bu konuda çalışmalarını sürdürüyorlar" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız