SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okullara Mazleme Yardımı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:18:42
Okullara Mazleme Yardımı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), İnönü Üniversitesi ve Ülker işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında 10 okula spor malzemesi yardımı yapıldı. Spor malzemeleri, düzenlenen törenle öğrencilere takdim edildi.

Atatürk Spor Salonu’nda yapılan malzeme yardımı törenine Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Şamil Horasanlı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Malatya Bölge Sorumlusu Fahrettin Eserdi, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ, projenin sorumluları, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Spor malzemesi yardımı yapılan okullardaki öğrencilerin 6 ay boyunca gözetim altında tutulup, 6-10 yaş arasındaki öğrencilere futbol eğitimi verileceği ve bu eğitim sonunda yetenekli olanlarının İstanbul Riva Tesisleri’ne gönderileceği proje kapsamında yapılan çalışmalar büyük ilgi gördü.

TFF Malatya Bölge Sorumlusu Fahrettin Eserdi, projenin önemine değinerek, "Bu projede İnönü Üniversitesi çok öneli katkılar yaptı. Öğrencilerimizin hem eğitimlerinin hayata geçirilmesi hem de spora yönlendirilmesi adına önemli bir proje bu. Tabi bu arada saha eğitimlerini de bu program dahilinde alacaklar. Türkiye Futbol Federasyonu’nun Türkiye’yi tarama projesi çerçevesinde de yetenler bulunup ülkemize kazandırılacak. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Davut Özbağ ise, proje kapsamında çocukların gelişimini amaçladıklarını kaydederek, şunları söyledi: "Ülker ve Türkiye Futbol Federasyonu’na teşekkür ediyorum. Bizimle böyle bir projeye ortak girip, gençliğe yatırım yapılacağı bu önemli olayı çok önemsiyoruz. Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulları ve spor bilimleri fakültelerinin bulunduğu illerde Ülker işbirliğiyle yaptığımız bir çalışma bu. 6-10 yaş grubu öğrencilerimizin, kız olsun erkek olsun, bunlara futbolun temel bilgilerini vermeyi amaçlıyoruz. İlkokullarda özellikle bu tür branşların uzmanlık alanı eksikliği var. Bu eksikliği gidermek, artı çocukların gerek pedagojik, gerekse de psikomotor gelişimi açısından bunların uygun olanlarını yakalayabilirsek büyük iş başarmış olacağız. Bu anlamda proje koordinatörümüz Murat Kayapınar ve uzman hocalarımız tarafından belirlenen 10 farklı okula malzeme dağıtıyoruz. Projenin başarıya ulaşmasını amaçlıyoruz."

Projenin koordinatörlüğünü yapan İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) Öğretim Görevlisi Murat Kayapınar, çok önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Futbolun temel eğitimini 6 yaş grubuna indirgiyoruz. Bu projenin en önemli konusu 6 yaş grubu çocukların futbolla buluşturulması. Futbol federasyonu bu konuda Ülker ile birlikte çok büyük destekler verdi. Yaklaşık 17 tane stajyer antrenörler birlikte bizler de bu çalışmalarını yürüteceğiz. 6 ay boyunca çocuklara çeşitli eğitimler vereceğiz. Bu eğitimler sonrasında 45 veya 50 çocuğa futbol federasyonunun Riva Tesisleri’nde eğitim verilecek ve yetenekleri ölçüsünde çocukların geleceklerine yön vermiş olacağız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız