SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okullara Toplam Kalite Ödülü

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, ‘Toplam Kalite Yönetimi’ çalışmalarında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Eğitimde gelinen nokta artık anlayışların ve ihtiyaçların başkalaştığı ve çoğaldığı bir dönemdir. Bu nedenle okul yönetimlerinin sadece okuldaki yöneticilerle görüşmesi anlayışının tarihe karıştığı bir eğitim süreci anlayışı içine girmiş bulunuyoruz. Biz istiyoruz ki okullarımız yönetilirken okullarımızın yanında okul aile birlikleri, velileri ve çevredeki diğer paydaşlar etkin rol alsınlar"dedi.

Malatya’da toplam kalite yönetiminin 7 ayrı ilköğretim ve 4 lisede uygulandığını anlatan Bulut, “Bakanlığımız bilahare çıkarmış olduğu mevzuatlarına dayalı olarak Türkiye genelinde Toplam Kalite Yönetimi ile ilgili mevzuatlarını tamamladı ve dolayısıyla bizde bu yıl okullarımızın tamamında bu çalışmayı başlattık"şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, "Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derecedeki okul ve kurumlarda 1999'dan bu yana "Toplam Kalite Yönetimi" anlayışı yerleştirilmeye çalışılmaktadır. Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında, Toplam Kalite Yönetimi uygulamalarına dönük yasal düzenlemeler gerçekleşti" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra okul-kurum kategorisinde Malatya birincisi Merkez Abdulkadir Eriş İlköğretim Okulu, ikinci Merkez Nenehatun Anaokulu, üçüncü Doğanşehir İlçesi Doğanşehir İlköğretim Okulu,

Ekip Kategorisinde ise il birincisi Merkez Hasan Kovuk Meslek Eğitim Merkezi / Serveran İyileştirme Ekibi, il ikincisi Merkez Fatih Lisesi/Kitap Sarrafı İyileştirme Ekibi, il üçüncüsü İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Teknik Endüstri Meslek Lisesi /Meşale İyileştirme Ekibi, ödüllerini törene katılan yetkililerin elinden aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız