SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okullararası Münazara Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:55:47
Okullararası Münazara Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi tarafından düzenlenen okullar arası münazarada dereceye girenlere plaket verildi. 

Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, münazara yarışmaları ile çocukların konuları derinlemesine araştırıp zengin bir biçimde sunduklarını, buradaki esas amaçlarının çocukları birbiri ile yarıştırmaktan ziyade, münazara kültürünü yaygınlaştırma ve çocukların topluluk önünde fikirlerini disiplinli bir biçimde ifade edebilmelerine katkı sağlamak olduğunu dile getirdi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, yapılan çalışmanın önemini vurgulayarak, “Çocuklar bu sayede birbirleri ile hoşgörü ortamında düşüncelerini savunabilme yetisi kazanmaktadırlar. Bu çalışmayı başlattıkları için Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerini ve Konsey Sekretaryasını tebrik ediyorum” dedi.

Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Zeynep Kardelen Özdemir ise okullar ve öğrenciler arasında dostlukların kurulması ve diyalogların pekiştirilmesi adına bu çalışmayı başlattıklarını belirtti.

8 okulun 8 farklı konu ile yarıştığı münazara yarışmasının sonuçlarına göre 4 okul birinci olarak seçildi. Yarışma sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken okul yöneticilerine ise plaket takdim edildi.

Puanlama usulü ile yapılan münazara yarışmasının konuları ve sonuçları şöyle:

“Başarıya ulaşmak için zeka önemlidir: Necatibey Ortaokulu (Birinci)

Başarıya ulaşmak için çalışmak önemlidir: Topsöğüt Hürriyet Ortaokulu ( İkinci)

Bir ülkeyi kalkındıran etken eğitimdir: Yeşiltepe Ahmet Parlak Ortaokulu (Birinci)

Bir ülkeyi kalkındıran etken paradır: Ziya Gökalp İlköğretim Okulu (İkinci)

Şehir kültürün de modern yapılar ön planda olmalıdır: Topsöğüt Ortaokulu (Birinci)

Şehir kültüründe tarihi yapılar ön planda olmalıdır: 91.000 Dev Öğrenci Ortaokulu İkinci)

İnsana suç işleten toplumdur: Abdulkadir Eriş İlköğretim Okulu (Birinci)

İnsana suç işleten kendisidir: Sümer Ortaokulu ( İkinci).

Kent Konseyi Salonu’nda ki münazarada jüri üyesi olarak Milli Eğitimi Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, Şifre Yayınları Koordinatörü Naci Eroğlu ve Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar yer alırken okul idarecileri ve öğrenciler de katılımcı olarak bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız