SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okullarda Bugün Dersbaşı Var

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:53:45
Okullarda Bugün Dersbaşı Var
A- A+ PAYLAŞ

2013-2014  eğitim-öğretim yılı bugün başlıyor. Okula uyum nedeniyle ana sınıfı ile ilkokul 1. sınıfa gidenler geçen hafta okula başlarken Malatya'da toplam 800 ilk ve orta okul ile lisede, 11 bin öğretmen ve 170 bin civarında öğrenci ders başı yapacaklar.

İLK ÖĞRETİM HAFTASI 

Yeni eğitim -öğretim yılının başlaması nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yılda ‘İlköğretim Haftası’ kutlaması yapılacak.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, İlköğretim Haftası kutlama töreni bu yıl Merkez Fatih İlköğretim Okulu’nda düzenlenecek.

Saat 11.00 de başlayacak olan İlköğretim Haftası’nda Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut bir konuşma yapacak. Törene katılacak olan yetkililerinde arzu etmeleri halinde konuşma yapacakları törende Fatih İlkokulu’ndan bir öğretmen ile bir öğrencide konuşma yapacak ve bir öğrenci de şiir okuyacak.

İlköğretim Haftası kutlama programı kapsamında 8.sınıf öğrencilerinin bu yıl eğitime başlayan 1. sınıf öğrencilerine ‘Hoşgeldiniz’ çiçeği sunacakları da belirtildi.

MİLLETVEKİLİ ÖZ'ÜN MESAJI..

Bu arada, AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Eğitim, geçmişten günümüze insanlığın ortak mirası olan bilginin yeni nesillere aktarılmasındaki işlevinin yanı sıra insanlığın duygu, düşünce ve davranış biçimlerini belirleyen temel süreçlerin başında yer almaktadır. İnsanlığın evrensel değerlerini benimsemiş, farklı düşüncelere saygılı, ahlaklı ve çalışkan nesillerin yetişmesinde eğitim ve öğretim kurumlarımız hayati öneme sahiptir.

Her alanda kalkınmanın temel unsurunun eğitim olduğu, beşeri sermayesini etkin kullanamayan toplumların kaybetmeye mahkum olduğu aşikardır. Bu bilinç ve anlayışla ülkemizin eğitim alanında sahip olduğu imkan ve olanaklar her geçen gün ileri seviyelere yükselmektedir.  Ülkemizin kalkınması, gelişmesi, güçlü toplum lider ülke hedefine ulaşması için eğitim en temel hizmet alanı olarak görülmektedir. Ülkemizde mali bütçede eğitime ayrılan payın birinci sırada yer alması bunun bir göstergesidir. Sekiz yıllık kesintisiz zorunlu eğitim yerine on iki yıllık zorunlu kademeli eğitimin getirilmesi, ilkokula başlama yaşının düşürülmesi, lise eğitimin zorunlu hale getirilmesi ile okullaşma oranının artırılması sağlanmıştır. Eğitim kurumlarımızın bilişim teknolojileri ile donatılması, öğrencilerimizin tablet bilgisayarlarla buluşması bilgi çağını yakalama ve yaşama adına önemlidir.

Geleceğimizin inşasında; sevgili öğrencilerimizi zihinsel, sosyal ve duygusal yönden yaşama hazırlayan, yurdun dört bir yanında fedakarca hizmet veren eğitim teşkilatımızın payı büyüktür. Eğitim kurumlarımız ailemizden sonra en kutsal yuvalarımızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, yeni eğitim ve öğretim yılının kıymetli öğrencilerimize, öğretmenlerimize, tüm eğitim camiasına ve velilerimize hayırlı olmasını dilerim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız