SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okullarda Diş Taraması

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:28:22
Okullarda Diş Taraması
A- A+ PAYLAŞ

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere diş ve ağız sağlığı anlatıldı. 

Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Şubesi tarafından, Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı haftası nedeniyle 91.000 Dev Öğrenci Ortaokulu’nda bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında öğrencilerde diş ve ağız sağlığı taramasından geçirilirken düzenlenen seminerde de uzmanlar çocuklara ağız ve diş sağlığının önemini anlattı.

Burada konuşan Malatya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, Türkiye’de ağız ve diş sağlığı konusunda çeşitli proje ve çalışmalar yapıldığını belirterek 2014 yılından bugüne kadar yaklaşık 40 bin öğrencinin sağlık taramasından geçirildiğini söyledi. Taramadan geçirilen öğrencilere flor vernik ve flor jel dağıtımında bulunduklarını ifade eden Şener, “Ağız ve diş sağlığı bir devlet politikası haline geldi ve bu konuya büyük bir önem verilmeye başlandı. Bunlar daha önce yok muydu, vardı ama sağlıkta dönüşüm politikası başlamadan önce maalesef istenilen seviyede değildi” dedi. 

Çürük veya ağız ve diş sağlığı problemlerinin önemli hastalıklara da yol açabildiğini vurgulayan Şener, çürük yada diş sağlığının bozuk olmasının aynı zamanda organlarda da sistematik olarak hastalıklara neden olabileceğini ifade etti. İl merkezinin yanı sıra ilçelerde ve köylerde de Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Milli Eğitim Müdürlüğüyle beraber ortaklaşa çalışarak öğrencileri sağlık taramasında geçirdiklerini söyleyen Şener, “Amacımız öğrenci, öğretmenlerimiz ve ailelerinde ağız diş ve sağlığı konusunda dikkat çekebilmek ” diye konuştu.

Dr. Kemal Şener’in konuşmasının ardından Diş Hekimi uzmanları tarafından sunum eşliğinde öğrencilere dil ve ağız sağlığı anlatıldı. Etkinliğin sonunda ise öğrencilere ağız bakım seti ve boyama kitabı hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız