SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okullarda İnceleme Yaptılar Ve

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:31:07
Okullarda İnceleme Yaptılar Ve
A- A+ PAYLAŞ

Demokrat Eğitimciler Sendikası Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, sendika olarak Malatya’daki eğitim faaliyetlerini  mercek altına aldıklarını belirtti.

Fırat, yaptığı açıklamada, “Demokrat eğitimciler sendikası olarak Malatya’mızda eğitimin kalitesini yükseltmek, eğitim çalışanlarına ve eğitim yöneticilerine referans olmak için sendika olarak AR-GE birimimizde incelemeye aldık ve çeşitli başlıklar altında sınıflandırarak ekipler kurup incelemeye aldık. Yapılan çalışmalar sonucunda hazırladığımız raporları ilgililer ve kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

“İnşaat-Emlak, Milli Eğitimin olmazsa olmazlarından. Çünkü fiziki altyapısı olmayan ve fiziki ihtiyaçları giderilmemiş olan okul binalarında eğitim öğretimin sağlıklı bir şekilde yürüyebileceğini beklemek ancak kendini aldatmaktır” diyen Fırat açıklamasında daha sonra şunları belirtti:. 

“Malatya Milli Eğitimdeki İnşaat Emlak birimini inceleyen arkadaşlarımız, okullarımızı gezerek bu alandaki eksiklikleri araştırdı ve ödenek yokluğu sebebiyle bekletilen sorunlarla karşılaştı. Okul idareleri okullarının ihtiyaçlarını ve aciliyetini belirtmelerine rağmen İl Milli Eğitim bünyesindeki İnşaat Emlak biriminin, sorunları gelecek yıl programa alınacak diye yıldan yıla aktarmakta olduğunu öğrendik.”

Fırat,  iktidara eğitim için ödenek yokluğunun yakışmadığını belirterek açıklamasında şunları belirtti:

“Ak Parti iktidarında Malatya Milli Eğitim ödenek yokluğu yaşıyorsa bu durumun üç sebebi olabilir. Ya Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ödenek talebinde bulunmuyor, ya istenilen ödeneği bakanlık vermiyor ya da Ak Parti İktidarı millete yalan söylüyor. Çünkü cumhuriyet tarihinde ilk defa bu iktidar, genel bütçeden en fazla parayı eğitime ayırdı ve eğitim konusunda parasal sıkıntı olmadığını her zaman belirtiyor. Eğer bakanlık yalan söylüyorsa da bu durumu halka havale ediyorum. Çünkü siyasi iktidarları ancak halk denetler.

Milli Eğitim Müdürlüğü eğer bakanlıktan ödenek talebinde bulunmuyorsa bu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün eksikliğidir. Hiç bir müdürlüğün bunu yapacağını sanmıyorum. Belki de İnşaat Emlak birimi okullardaki bu sıkıntıları üst makamlara bildirmiyor bunları bilemiyoruz. Bildiğimiz tek şey ödenek yokluğu sebebiyle okullardaki sorunların bekletildiğidir.

Eğer Milli Eğitim Müdürlüğü Bakanlıktan ödenek talebinde bulunuyor da ödenek alamıyorsa bu da milletvekillerinin eksikliğidir. Milletvekilleri, Malatya’yı yöneten il müdürlerine yardımcı olmak zorundadır. Üstelik yeni kabinede iki Malatyalı, bir de Bingöllü bakan varken Malatya’nın sıkıntı yaşaması ancak ilgisizlikten olur.  Böyle bir ilgisizliği de Malatya kaldıramaz. Milletvekili ve bürokratlarımızdan bu dönem çok şey bekliyoruz. Öncelikle eğitim kurumlarındaki sorunların gündeme alınması gerekmektedir.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız