SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okulların Güvenlik Standartları..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün Okul Güvenlik Standartları Projesi tamamlanarak, okulların çevresel ve fiziksel durumları masaya yatırılıyor.

Malatya'daki okul müdürleri Okul Güvenlik Standartları konusunda bilgilendirildi. Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Belediye İtfaiye Müdürü Hanifi Acar ile okul müdürleri katıldılar.
Toplantının açılışında konuşan Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Selim Özdemir, "Okul Güvenlik Standartları Projesinin amacı; hukuki mevzuat çerçevesinde, okullarımızın güvenlik karnesinin çıkarılarak, kurumlarca alınması gereken tedbirlerin alınması, toplumun beklentileri çerçevesinde tüm öğrenci, öğretmen, idareci ve velilerinin bu sürece katılımının teşvik edilmesidir" dedi.

Özdemir şöyle konuştu;

"Güvenli Okul Projesinin aşamalarından ve tamamlayıcı çalışmalarından biri olan ve bir çok faktörü bir araya getirerek okullarımızda eğitim ve öğretimlerine devam eden çocuklarımızın, güvenli ortam ve mekanlarda öğrenimlerini sürdürmelerini amaçlayan 'Okul Güvenlik Standartları' konulu projemiz tamamlanmıştır. Bu çalışmayla; her çocuğumuzun güvenlik endişesi duymadan, güvenli ortam ve mekanlarda, güvenlik ihtiyaçlarının belirlendiği, çevresel ve fiziki olumsuzluklardan arındırılmış yerlerde öğrenimlerine
devam etmeleri hedeflenmiştir. Bu itibarla okul sıralarında eğitim ve öğretimlerini sürdüren çocuklarımızın, hiçbir güvenlik endişesi duymadan, sağlıklı, elverişli, güvenli ortam ve mekanlarda daha etkili ve kaliteli bir şekilde öğrenimlerini sürdürebilmeleri, olumsuz çevresel ve fiziki faktörlerin etkilerinden korunabilmeleri amacı ile Valilik Makamının onayıyla, ''Okul Güvenlik Standartları'' çalışma komisyonu oluşturulmuştur. İlgili kurumların katılımıyla oluşturulan komisyon yaptığı çalışmalar neticesinde;
okul güvenliği konusunda yasal olarak yapılması zorunlu uygulamaları ortak bir zeminde, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonla daha etkili, ekonomik, hızlı ve teşvik edici bir şekilde yürütülebilmesi için, kontrol listelerine dönüştürmüştür. Malatya Valiliğince 'Okul Güvenlik Standartları Yönergesi' oluşturularak uygulamaya konulmuştur."

Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Sivil Savunma Uzmanı Selçuk Açıkgöz ise okullarda yapılacak olan denetimlerde hem okulun fiziki şartlarının öğrenciler için güvenli olup olmadığına bakılacağını ve hem de oluşturulan komisyonun kantinlerde hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını da kontrol edeceğini ifade etti.

Çocuk Şubesi'nde görevli Dr. Halis Taksim, 'Okul Güvenlik Standartları Yönergesi hakkında bilgi vererek, "İl Emniyet Müdürlüğünün koordinesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı (İtfaiye Müdürlüğü) ve Malatya Makine Mühendisleri Odasının katkıları ile Malatya ilimizdeki okullarda; Acil Afet Durum, Eğitim ve Yangın Tedbirleri, Gıda ve Hijyen Güvenliği, Okul Sağlık Hizmetleri, Okul Güvenlik Donanımları ve Uygulamaları
başlıkları altında toplanan kontrol listeleri, görevli kurum temsilcileri tarafından puanlanarak değerlendirilecektir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız