SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Okullaşma Oranı Yüzde 97'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Malatya'da ilköğretimde okullaşma oranının yüzde 97 olduğunu belirtti.

Malatya'da İlköğretim Haftası nedeniyle İnönü İlköğretim Okulu'nda bir tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Necdet Tuna, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ile kalabalık bir topluluk katıldı. Konuklar halk oyunu ekiplerinin gösterisi ile karşılandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende öğrenciler hep bir ağızdan Öğrenci Andını okudular. Öğrencilerin şiir ve günün anlamını belirten konuşmalarının ardından İnönü İlköğretim Okulu Müdürü Şevket Erkmen, "İlköğretim milletimizin geleceği olan çocuklarımızın kişiliklerinin temelini atan çok önemli bir süreçtir" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut yaptığı konuşmasında, "İlköğretim, eğitimin ilk ve temel basamağıdır. Çok önemli olan bu basamak ülkemizde 06-14 yaş aralığında zorunlu, kesintisiz, sekiz yıl ve parasızdır. Bir milletin kalkınmışlık düzeyi eğitim düzeyi ile doğru orantılıdır. Ekonomik güç sahibi ülkelerin eğitim alanlarında da çok güçlü oldukları görülmektedir. Eğitim Öğretim bir ülkenin suyu, havası, toprağı ve doğal kaynakları değerinde, yaşamın kaçınılmaz ve vazgeçilmez unsurudur. Milletin gıdası, dünyası, gururu, değeri, gücü ve nihayet bütün özelliği ile insanlık ve uygarlık yanıdır. Bir ülke, ulusu ile kalkınma, refah ve mutluluk yolunu eğitim ve öğretimin nimetlerinde bulur. Devletin başlıca görevi de eğitim öğretimi, ülkenin imkanlarına, kaynaklarına ve ihtiyaçlarına göre düzenlemektir. Bu nedenle bizlerin de kız erkek farkı gözetmeksizin tüm çocuklarımızın sağlıklı bir bedensel, bilişsel, duygusal ve toplumsal gelişme göstermelerine çalışmamız gerekmektedir. Eğitimin ülke kaderinde oynadığı
kesin rolü gereği, öğrencilerimizi çağın gereklerine göre bilgi, beceri ve davranışlarla donatmak zorundayız" dedi.

Bulut şunları söyledi; "İlköğretimde okullaşma oranlarını yüzde 100'e çıkarmak ve İlköğretime gitmeyen tek öğrenci kalmayıncaya kadar çabamızı sürdürmeliyiz. İlimizde İlköğretimde okullaşma oranı yüzde 97'lerdedir. İmkansızlıkları nedeni ile okula gidemeyen özellikle kız çocuklarımızın eğitilmesi için yürütmekte olduğumuz ' Haydi Kızlar Okula Kampanyası' devam etmektedir. Bu çocuklarımızı, Yatılı İlköğretim Bölge Okullarına kayıt ederek okuma imkan ve ortamı sağlamaktayız. Bu güne kadar 856 öğrenci bu şekilde okula kazandırılmıştır. 15 yaş üzeri okuma yazma bilmeyen yetişkinlere yönelik il genelinde sürdürmekte olduğumuz 'Ana Kız Okuldayız Kampanyası' ve 'Türkiye Okuyor Kampanyası' devam etmektedir. En yakın okullarımıza başvurmak sureti ile yaş farkı gözetmeksizin insanlarımızı okur yazar etmeye gayret ediyoruz. Ne yazık ki ilimizde hala okuma yazama bilmeyen 15 yaş üstü 65 bin insanımız bulunmaktadır. Bugün ilimiz genelinde yaklaşık 10 bin okul öncesi öğrencisi, 13 bin birinci sınıf öğrencisi okula başladı. Diğer öğrencilerimiz 24 Eylül günü eğitim öğretime başlamış olacaklar."

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise "Eğitim, toplumları ileriye götüren en önemli araçtır. Eğitim artık bir ülkenin kalkınmasında, ekonominin de üzerinde bir unsurdur. Kim ne derse desin, eğitim ekmek gibi, su gibi bir zorunluluktur, bir ihtiyaçtır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından okula bu yıl başlayan öğrencilere okulun eski öğrencileri tarafından karanfil verildi.

Protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilere karanfil ve çikolata verdi.

ÇAKIR'I ZİYARET..
2009 – 2010 Eğitim Öğretim yılının başlaması nedeniyle kutlanan İlköğretim Haftası kapsamında Kazım Karabekir İlköğretim Okulu Müdürü Doğan Dinçer, bir grup öğrenci ve öğretmen ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a nezaket ziyaretinde bulundular.

14 Eylül Pazartesi günü gerçekleşen ziyaret sırasında öğrenciler, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bir buket çiçek verdiler.

2009 – 2010 Eğitim Öğretim yılının öğrencilere ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın en güzel ortamlarda yetişmesini sağlamak bizlerin görevi. Okullarımızdan bize gelen bazı talepleri imkanlarımız ölçüsünde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda arkadaşlarımız bir çalışma yaparak yaklaşık 50 okulumuzun bahçe düzenlerinin olmadığını tespit ettiler. Bu okullarımız ile ilgili gerekli asfaltlama çalışmalarını başlattık” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız