SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okulu Arınç'a Sordu

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Show TV'nin "Korolar Çarpışıyor" programı birincilik ödülü olarak Malatya'ya söz verilen okulun yapılmaması ve akıbetinin de belli olmaması nedeniyle, bu konuda RTÜK'ten sorumlu olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Aslanoğlu'nun, Arınç tarafından sözlü olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi şöyle:

"Show TV’de yayımlanan ve MED Yapım tarafından yapılan ‘Korolar Çarpışıyor’ yarışmasında, korosu birinci olan ilimize bir okul yaptırılacağı açık ve net bir şekilde ifade edilmesine rağmen 8 hafta Türkiye’nin ve Avrupa’nın her tarafından sürekli kontörlü mesaj gönderilmesi talep edilmiş, 8 hafta boyunca ilk olarak 8 ilden daha sonra 7, 6, 5, 4, 3, 2 ilden sürekli mesaj atılması istenmiştir ve her hafta ne kadar mesaj geldiğini tahmin etmekte oldukça zorlanmaktayız. Yarışma sonunda Malatya Korosu birinci olmuştur. Yarışma sonunda okulun Malatya’da yapılacağı açık ve net bir şekilde ifade edilmiştir.

Yarışmanın 22 Haziran 2009 tarihinde sonuçlanmasına karşılık bugüne kadar Malatya’ya yapılacak okul konusunda yapımcı firma tarafından herhangi bir uygulama yapılmamıştır.

Bu nedenle.,

1) Yapımcı firmaların TV’lerde yarışma programları adı altında düzenlediği programların sonucunda taahhüt edilen ödülün sorumlusu kimdir?

2) Bu yarışmaya gelen mesaj adedi ne kadardır? Bu mesajlardan yapımcı firmaya ne kadar bir bedel ödenmiştir?

3) Yapımcı firmalar tarafından yapılan taahhütler yerine getirilmeden, yapımcı firmaya ödeme yapılmış mıdır? Bu konuda sorumluluk sahibi kimdir?

4) Plan Bütçe Komisyonunda Bütçe görüşmelerinde tarafımdan konu açık ve net ifade edilmesine rağmen RTÜK tarafından herhangi bir işlem yapılmış mıdır?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız