SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okulu Boyadılar

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:03:02
Okulu Boyadılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Altıntop Mahallesi İlkokulu Doğanşehir Kaymakamlığı, TODUP, DOKAMP, Belediye Spor, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü iş birliği ile İnönü Üniversitesi TODUP (Toplumsal Duyarlılık Projesi ) kapsamında komple baştan aşağı yenilendi. 

Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Altıntop Mahallesi İlkokulu, Doğanşehir Kaymakamlığı, Okul Öğretmenleri, TODUP, DOKAMP, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü, Belediye Spor işbirliği ile İnönü Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında baştan aşağı yenilendi. Malatya’dan gelen öğrencilere eşlik eden Doğanşehir Kaymakamı Murat Irgatoğlu, üniversite öğrencileri ile birlikte çalışarak boya kazıdı, temizlik yaptı ve eşya taşıdı.

Kaymakam Irgatoğlu şunları söyledi:

“Üniversiteli gençlerimizi daha önce bisiklet gezisi yapmaları için davet etmiştik, öğrencilerin Toplumsal Duyarlılık Projesi adı atında bir projeleri olduğunu öğrendik ve kendilerini davet ettik. Sağ olsunlar davetimizi kırmadılar, yaklaşık 120 öğrenci genç arkadaşımız Doğanşehir'e gelerek okulumuzu boyamaya başladılar. Ben okul yıllarımda hep çalışırdım. Bu yüzden iş konusunda tecrübem var, seve seve yapıyorum. Bugün gelen İnönü Üniversitesi öğrencileri Türkiye'nin tüm illerinin yanı sıra Suriye ve Filistin’den de öğrenciler katılıyor, bu büyük bir toplumsal sorumluluk projesidir. Ülkenin geleceğine, gençlerimizin sahip çıkması projesidir. Öncelikle TUDOP Başkanı Hilmican Polat'a ve öğrencilerimize, Doğanşehir’deki sivil toplum kuruluşları arkadaşlarımıza, malzeme konusunda bize yardımcı olan Doğanşehir esnaflarına teşekkür ederim.”

TUDOP Başkanı Hilmican Polat ise, “Biz İnönü Üniversitesi öğrencileri olarak Toplumsal Duyarlılık Projesi adı altında boyadığımız 8. Okulumuz için arkadaşlarımız Türkiye’nin tüm illerinden ve yurt dışından geldiler, bu toplumsal barış projesine imzalarını attılar. Zor şartlar altında eğitim gören öğrencilerin okullarını toplumsal barışa örnek olması temennisiyle boyadılar. Bizlere yardımlarını esirgemeyen Sayın Doğanşehir Kaymakamımız Murat Irgatoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Doğanşehir Milli Eğitim Müdürlüğüne, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğüne DOKAMP’ a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

İnönü Üniversitesi öğrencileri iki gün içinde okulun tüm tamirat ve boya işlerini bitirdikten sonra, çok mutlu olduklarını belirterek, “Okulun önceki durumlarını gördük ve şimdi çok güzel oldu, onun için çok mutluyuz. Çocuklarımız okullarını görünce çok mutlu olacaklar” dediler. 

Öğrenciler, çevre temizliğini yaptıktan sonra Doğanşehir Halk Eğitim Müzik Öğretmeni Cengizhan Karaçoban tarafından verilen türkü şöleninde eğlendiler ve eğlence sonunda Malatya’ya döndüler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız