SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Okulun Önü Niye Perdelendi?"

0
Güncellendi - 2016-06-27 02:41:21
A- A+ PAYLAŞ

CHP Battalgazi İlçe Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu, Kız Meslek Lisesi'nin ön bahçesinin, Büyükşehir Belediyesi tarafından reklam panoları yerleştirilerek "perdelenmesine" tepki gösterdi.

Sarıoğlu, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"Malatya merkezde, İnönü Caddesi'nde, 1946 yılında yapılan, aynı yıl İsmet İnönü Kız Sanat Enstitüsü, daha sonraki yıllarda başka ad ve unvanlarla, şimdi Hafize Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak eğitim-öğretim yapılan bir okulumuz ve bir kadim binamız var.

Bu bina, özgün mimarisi ile dikkat çekmekte, bu okul da Malatya belleğinde 'Gız Enüsdüsü' olarak durmaktadır.

Okulun, caddeye bakan geniş önyüzünde yarım metrelik duvarla korunaklı bahçesi, bahçesinde çevreye yeşillik ve gölge sunan yetişmiş ağaçları ve bu ağaçların içinde de yine caddeye bakan Atatürk Büstü ve Kaidesi bulunmaktadır.

Şimdi, bu yetmiş yıllık bina, bu güzel bahçe, bu Atatürk büstü önüne boydan boya çekilen, neredeyse üç metre yüksekliğinde reklam panolarıyla perdelendi.Güzellik örtüldü, çirkinlik dikildi.

Sayın hemşerilerimize soruyorum:Büyükşehir Belediye Başkanlığının bu yaptığı doğru mu?

Büyükşehir Belediye Başkanlığının insanları bu güzellikten mahrum etmeye; gözlerinin önüne reklam perdesi çekmeye hakkı var mı?

Burası, Büyükşehir Belediyesinin değil, Milletin malıdır.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı, duvar gibi binalarla örülü caddede insanlara güzellik sunan, yeşili, ağaçları, kadim binayı ve de büyük kurtarıcı ve kurucu, aziz önderimiz Mustafa Kemal'in anıtının önünü reklam panolarıyla kapatıp, kendi eften püften işleriyle Milletin gözünü boyamaya çalışma hakkını nereden, kimden alıyor?

Konu, hangi partiye oy vermiş olursa olsun her vatandaşımızca daha iyi anlaşılsın diye Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır'a şu soruları soruyorum:

1. Bu bina, devlet değil de özel okul binası olsaydı, bu teneke levhalarla önünü böyle kapatabilir miydi?

2. Bu bina, Başkan Çakır'ın özel mülkiyetindeki bir bina olsaydı, önünü, yine böyle reklam panolarıyla kapatabilir miydi?

3. Sayın Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı değil de, bu şehirde yaşayan senin, benim gibi bir yurttaş olsaydı, belediye başkanının bu ağaçların, bu bahçenin, bu binanın, bu anıtın önünü böyle dev reklam tabakalarıyla kapatmasını hoş görür müydü?

Malatya'da bir kişi değil, yediyüz yetmiş bin kişi yaşıyor.

Büyükşehir Başkanı, bu soruların birine bile evet diyebiliyorsa, ben de kendi adıma helalı hoş olsun diyeyim!"

Bülten

o1

o2

o3

o4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • yılmaz yalnız (7 yıl önce)
    Bu güzel olmuş diyenlerin samimi olduğuna inanmıyorum. Okulun önünde bir asayiş olayı veya bir asayiş sorunu varsa bunun için başvurulacak yol bu mu Allah aşkına. (Eğer doğruysa) Okul yönetimi yanlış yere başvurmuş bence. Caddelerde sokaklarda gezen bu tarz tipler var elbette hadi okulun önünü kapattınız da ya sonrası. Bunun sokağı da yok mu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Buradan Ahmet Çakır bey e seslenıyorum.. Oncelık olarak sehri ıcınde kalan merkezde sırıtan tüm okulları yıkarak ya yerıne altı otopark olacak sekılde yenı okul yapabılırsınız yada başka yere yıne altı otopark olacak sekılde yapın. Hem okul yenılenmıs olur hemde otopark sorunu cozersınız..
    0
    0
    Yanıtla
  • snmz (7 yıl önce)
    Sevgili arkadaşım, Bir defa insanları kutuplaştırıcı yazışmalardan kaçınmak gerekir. Taş Tepe,Kil Tepe,Ve ya Çar muzu mahallelerimizi belirtmek suretiyle bir sonuca varmaya çalışmamalıyız. Zira kötü niyetli insanlar her yerden olabilirler. Bence de niyet doğru ama teknik işlem yanlış. Reklam panosu yerine belediyemizin çok daha estetik bir şeyler yapabileceğine inanıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (7 yıl önce)
    O BAHÇEDE Kİ ATATÜRK BÜSTÜNÜN ÖNÜNÜ KAPATMAK TI AMAÇ ONU YAPTI BELEDİYE , ATATÜRK DÜŞMANLIĞIDIR BU ( BU YORUMU BEĞENMEYEN MUTLAKA OLACAKTIR , ONLARDA CEVAP YAZMAKLA UĞRAŞMASIN AYIRACAK ZAMANIM YOK )
    0
    0
    Yanıtla
  • gratis (7 yıl önce)
    Çok güzel olmuş belediyenin eline sağlık, başka işleri yok mu bu chp lilerin
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin Sarıoğlu (7 yıl önce)
    1946'dan beri kızlarımız orada eğitim-öğretim görüyor. Bu çar-çakal sorunu demek ki 70 yıl sonra ortay çıktı...
    0
    0
    Yanıtla
  • gurbet44 (7 yıl önce)
    Ben yıllardır Malatya ya gider gelirim, o okulun bahçe duvarı ve demir parmaklıkları hep kötüydü ve halende kötü. Bu şekilde en azından o kötü görüntü kamufule edilmiş oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akıncı06 (7 yıl önce)
    Gayet güzel olmuş...Sorun ne anlamadım
    0
    0
    Yanıtla
  • ergul (7 yıl önce)
    Bende belediyeye muhalifim ama bu konuya değil nerde bi çakal aylak avare serseri tipli var okulun önünde boş boş durup kızları yoldan geçen bayanları rahatsız etmekte. Güzel oldu tebrik ederim.oranın eski halini bilen her insan iyi oldu der
    0
    0
    Yanıtla
  • abdullah (7 yıl önce)
    Değirmen sele gitmiş.............
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Arıkan (7 yıl önce)
    Chp li Başkan Araştırma yapmadan konuşmuş laf olsun torba dolsun misali .....Ne kadar çakal varsa okulun önünde toplanıyordu okul aile birliği toplantısı sonucunda alınmış bir karar Ahmet Çakır Başkanımıza teşekkür ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulatif (7 yıl önce)
    ya bu adam hukukçu anladığım kadarıyla ama muhataplara sormadan hemen basına demeç veriyor... metreyle show yapmalar gündemi önemli haberlerle meşgul edelim sıkıyor bu adamın haberleri en büyük sorun emniyet (trafik+asayiş) gerisi boş benim için
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert MALATYALI (7 yıl önce)
    At gözlüğü ile bakıp habercilik yapmayı bırakın artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Okula yakın bir esnaf olarak konuyu yakından biliyorum . Tamamen okul yönetimi tarafından istenilen bir işlemdir , hatta şu an seyyar telefon satıcılarının bulunduğu cephede de aynı düzenleme yapılması için okul yönetimi girişimde bulunuyor. Serseri tipli erkeklerin okul çevresinde dolaşmasından kız öğrencileri rahatsız etmesinden dolayı yapılmış bir uygulama . Maalesef başkan yeterince araştırma yapmadan olay ile ilgili görüş bildirmiş , yerinde bir uygulama ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Hıdır (7 yıl önce)
    CHP liler Muhalefet edeyim derken sırkatin söylüyorlar. Bilboard konulması doğru fakat estetik değil.Merkezi yere orta çağ görüntüsü yakışmıyor. Versinler bana Orayı ışıl ışıl led yapayım hem kamu spotlarını yayınlayayım hem reklam hem de STK faaliyetlerini .
    0
    0
    Yanıtla
  • yunus (7 yıl önce)
    Haberi yapana istinaden ; ne kadar taştepe , kiltepe ,boztepede yaşayan arizona kertenkelesi varsa gelip oraya oturup milletin karısına kızına laf atıyorlardı ÇOK olumlu bi iş yapılmış birazcık boşluk var keşke orasıda kapatılsa
    0
    0
    Yanıtla
  • Serpil (7 yıl önce)
    Büyýkşehir Belediyesindeki yetkilileri aradim konuyu sordum. Okul idaresinin ricasina istinaden o bilboardlar konmuş. Selahattin Bey de zahmet edip bir sorsaydı da sonra açıklamasını yapsaydı. Hatta alt geçit tarafına bakan tarafı da kamu spotlarında kullanmak üzere kapatacaklarmıs. Bence de güzel olmuş. Ahmet Çakıra okulun bu haklı ve makul talebini geri çevirmediği için tşk ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • punisher (7 yıl önce)Serpil isimli kullanıcı yorumuna
    Sormazlar ki. ne gereği var. muhalefet yapacağı yeni bişey buldu, araştırır mı hiç !!
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet çakır okulun talebini elbet geri çevirmez,o reklam panoları para demek biliyorsunuz demi,siz isteyin evinizin önüne bile reklm panosu koyarlar.okul idaresi madem o kadar muzdarip ve mağdur,sac ile kapatıp,dışınıda güzel boyatır olur biter.ki gördüğüm okul pencereleri ağaçlardan görünmüyor,orada yapılması gereken okul duvarının yükseltilmesi,reklam panosu ile kapatılması değil.Bende şu yaklaşımla olayı yargılarım,"okul müdürü okulun içinin görünmesini neden acaba istemiyor"...
    0
    0
    Yanıtla
  • akçadağlı (7 yıl önce)malatya isimli kullanıcı yorumuna
    okul duvarını o kadar yükseltseler muhalefetsiniz ya okulları hapishaneye çeviriyorlar dersiniz merkeze yakışmışmı diye yaygaralar koparırsınız.o nedenle insanlar bu muhalefetten dolayı istedikleri gibi davranıyorlar. çünkü ne yaparlarsa yapsınlar eleştiriyorsunuz doğruda olsa yanlışta olsa....
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 yıl önce)
    Çok güzel olmuş ellerinize sağlık çok hoşuma gitti nerde bir çakkal varsa o okulun önünde oturuyorlardı .
    0
    0
    Yanıtla