SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okuma Rekoru Siverek'e

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:05:20
Okuma Rekoru Siverek'e
A- A+ PAYLAŞ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 30 bin 135 bin kişi, kitap okuma kategorisinde aynı anda kitap okuma rekorunu kırarak, Malatya’nın elinden aldı. 

Vatandaşlarla öğrencilerin kalabalık gruplar halinde davul-zurna eşliğinde rekorun kırılacağı alan olan Furkan Tüysüz Şehir Stadyumu'na gelmeleri dikkat çekerken, düğün havasının yaşandığı ilçede rekor heyecanı yaşandı. 30 bin 135 kişi stadyumunda son provaları yapıldıktan sonra hep birlikte kitap okumaya başladı. 30 bin 135 kişi hep birlikte kitap okumasının ardından rekor açıklandı. Noter huzurunda kırılan rekor sonrası Guinness yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, 30 bin 135 kişi kitap okuyarak, Dünya rekorunu kırarak, Guinness Rekorlar Kitabına girmeye hak kazandığını dile getirdi.

Malatya'da dönemin Valisi Ulvi Saran'ın girişimleriyle Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve NT Kitap Kırtasiye Mağazaları'nın koordinatörlüğünde 12 Mayıs 2011 günü Malatya İnönü Stadı'nda yapılan denemede, aynı anda 23 bin 822 kişi, 20 dakika sesli kitap okumuştu. Katılımcılar 20 dakika sesli bir şekilde, Victor Hugo'nun "Garip Bir yolcu" isimli kitabından 4 sayfa okumuştu. Bu bir rekor olarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız