SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Okumada Çok Geriyiz'

A- A+ PAYLAŞ

45. Kütüphane Haftası nedeniyle tören düzenlendi, ödüller verildi ve kitap sergisi açıldı.

Kütüphane Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Okumayan, konuşan bir toplumuz. Okumada çok geriyiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de okumanın yaygınlaştırılması amacıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 2008 yılında 'Türkiye Okuyor Kampanyası' başlatıldığını hatırlatan Vali Daşöz, "Okumanın bedeli vardır, ancak cehaletin bedeli çok daha fazladır" diyerek, "Sigaraya Malatya'da yılda 60-70 milyon TL harcanıyor. Bir sigara parasına kitap alabilirsiniz" ifadelerini kullandı.
Vali Daşöz, okumanın önemini anlatırken de Japonya'dan örnek verip, "Japonya, okumaya ve teknolojiye çok önem vermesi nedeniyle bugün gelişmiş ülkelerin başında geliyor" şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay ve Kütüphane Müdürü Ali Gün haftanın önemiyle ilgili konuşmalarından sonra, en fazla kitap okuyan öğrenciler İlayda Düzova, Berfin Kama ve İlayda Alagöz ile Kütüphaneden en fazla yararlananlar Tahsin Paker, Derya Uymaz, Hülya Başkurt ve Yasemin Bugateke'ye; Vali Halil İbrahlim Daşöz, Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, İnönü Üniversitesi Kütüphane Müdüresi Neziha Üstüner ve İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Karagöz kitap hediye etti.

Kazım Karabekir İlköğretim Okulu öğrencilerinin Çanakkale ve film çekimiyle ilgili skeçlerinden sonra Kütüphane Salonu'nda kitap sergisi açıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız