SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Okumak Mutluluktur' Projesi

0
Güncellendi - 2018-03-13 04:40:22
'Okumak Mutluluktur' Projesi
A- A+ PAYLAŞ

Eğitimci Yazar Zeynep Haşemi, ‘Okumak Mutluluktur’ adlı projesiyle Türkiye’nin kırsal kesimlerinde bulunan çocuklara ücretsiz kitap ulaştırmayı planladıklarını belirtti.

28 Şubat’ta başörtüsü nedeniyle okulunu yarıda bırakmak zorunda kalan, daha sonra iletişim ve İlahiyat fakültelerini bitiren ve Paçanya krallığı başta olmak üzere bir çok kitap yazan Zeynep Haşemi, Okumak Mutluluktur projesinin amacını anlattı.

“Okumak çok önemlidir” 

Okuyabilmenin önemini bilen birisi olarak, okumaya dikkat çekmek istediğini belirten Haşemi, “İletişim okumaya başlarken 28 Şubattan nasibimizi alıp üniversite eksenli eğitime ara verip, ilmi çalışmalara devam ettim. Yıllar sonra iade edilen haktan yararlanıp İletişimi bitirdim. Daha sonra İnönü ilahiyattan mezun oldum. Eğitimci yazar ve iki çocuk annesiyim. Yazı hayatıma yıllar önce köşe yazılarıyla başladım uzun süre siyaset ve gündeme dair yazdıktan sonra siyaset yazmaya ara verdim. Okumak çok önemlidir. Bunu bilen birisi olarak bu projeyi çok önemsiyorum” dedi.

“Hedefimiz tüm Türkiye’nin kırsal kesimindeki okullarına el uzatabilmek” 

Okumak Mutluluktur projesini 2 ay önce başlattıklarını belirten Haşemi, “Pek çok makale ve Kitaplarımız mevcut. İki ay önce "Okumak Mutluluktur" projesi başlattık. Bu projeye konu olan kitabımız Paçanya Krallığı Kitabımızdır. Amacımız kitabımızla çocuklarımızın doğru kaynaklarla beslenmesi. Hedefimiz tüm Türkiye’nin kırsal kesimindeki okullarına el uzatabilmek ve kitap için harçlık biriktiremeyen çocuklarımıza ücretsiz kitap ulaştırmaktır” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız