SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Okumanın Gerekçesi Okumak Olmalı"

0
Güncellendi - 2017-04-02 21:29:21
A- A+ PAYLAŞ

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Doğanşehir Kütüphanesi tarafından öğrenciler arasında bir yarışma düzenlendi.

Okuma, şiir ve kompozisyon gibi dallarda yarışan öğrenciler arasından dereceye girenler çeşitli ödüllerle ödüllendirildi. Düzenlenen yarışma ve Kütüphaneler Haftası ile ilgili bir açıklama yapan Doğanşehir İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Alpdoğan, okumanın yaşı ve zamanı olmadığını belirterek, "Birileri istedi diye ya da zorla kitap okunmamalıdır. Okuma hevesi ve isteği öncelikle insanın kendi içinde olmalıdır. Okumak için ille de beş yüz sayfalık bir kitabı bitirmek gerekmez bazen bir sayfa bile o kadar çok şey anlatır ki insana Okumanın satırı sayfası gerekçesi olmaz. Okumanın bir gerekçesi olacaksa eğer o da okumak olmalıdır. Okuyan insanlar dünyayı ve olayları farklı bakış açılarıyla değerlendirebilirler. Konuşurken ya da yazarken fazla zorlanmazlar. Çünkü kelime hazneleri çok geniştir. İnsan okuduğu her kitaptan ya da yazıdan ne kadar yeni kelime öğrenirse bilgi havuzu da o kadar dolu olur. Bu havuzu doldurmak bizim elimizdedir Okumanın bizlere sayısız faydası vardır Önemli olan bunun değerini bilmektir. İngiliz filozof Frensıs Beykın'ın dediği gibi “Okumak bir insanı doldurur, konuşmak hazırlar, yazmak ise olgunlaştırır” dedi.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler şunlar oldu:

"1-Ayşenur Yılmaz- Atatürk Ortaokulu, 2-Başak Yılmaz-Vaizoğulları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 3-Duygu Çetinkaya- Atatürk Ortaokulu

Şiir yarışmasında, ‘Şiir ve Kütüphane’ konulu şiiriyle Ayşe Zelyurt, kompoziyon yarışmasında, ‘Kütüphane ve Kitap’ konulu kompozisyonuyla İlayda Koç, resim dalında ise Elif Nur Orhan hediyelerini Doğanşehir Kaymakamı Memiş İnan, Belediye Başkanı Vahap Küçük ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veysel Kurşun’un elinden aldılar."

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Adıyaman (6 yıl önce)
    Bu Doğanşehir halkı senin hakkını nasıl ödeyecek başkanım
    0
    0
    Yanıtla