SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okur- Yazar Olmayanları Hemşireler Belirledi

A- A+ PAYLAŞ

Eğitime Destek Kampanyası kapsamında Malatya'da bu dönemde, 130 okuma-yazma kursunun açılacağı bildirildi. Malatya merkezde 12 bin okuma-yazma bilmeyen vatandaşın hemşirelerce tespit edildiği kaydedildi.

Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında Malatya merkezde bu dönemde, 7 tane okuma-yazma kursunun açıldığı bildirildi. Gazi İlköğretim Okulu'nda açılan okuma-yazma kursunu beraberinde Belediye Başkanı Cemal Akın'ın eşi Nurten Akın ile birlikte ziyaret eden Vali Osman Derya Kadıoğlu'nun eşi Tülay Kadıoğlu, Malatya merkezde 12 bin okuma-yazma bilmeyen vatandaşın bulunduğunu aktararak, "Sağlık Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum. Sağlık Müdürlüğü hemşireler aracılığı ile evlerde tek tek yaptığı tespitlerde 12 bin okuma-yazma bilmeyen vatandaşı tespit etti. Okuma-yazma bilmeyenlerin listesi şu anda adres adres mevcut. Bu yıl tüm imkanlarımızı kullanarak herkesi okuma-yazma kursuna alacağız. Okul müdürleri belirlenen adreslere tek tek giderek, bu yönde çalışma yürütüyor. Bu yıl Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi de okuma-yazma kurslarına büyük destek veriyor" dedi.

Malatya merkezde şu anda 20'şer öğrenciden oluşan 7 tane okuma-yazma kursunun açılarak faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Tülay Kadıoğlu, bu yılki hedefin 130 tane okuma-yazma kursunu açmak olduğunu ifade etti. Malatya'da daha çok göçten dolayı gelenlerde okuma-yazma bilmeyenlerin çoğunlukta olduğunu ifade eden Kadıoğlu, "Ne kadar kurs açsak da önüne geçemiyoruz. Okuma-yazma bilmeyenler arasında göçten dolayı Malatya'ya gelenler büyük çoğunlukta" diye konuştu.

Okuma-yazma kurslarına gelenlerin özellikle işverenlerin izin vermemesi konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Tülay Kadıoğlu, "Bu konuyla ilgili olarak özel bir çalışma yapacağız. Ama işverenlerimiz de okuma-yazma bilmeyen personellerine yardımcı olmalı. Bu toplum olarak hepimizin sorumluluğu" dedi. Kadıoğlu, kurslara katılanların özel sorunlarıyla da yakından ilgilendiklerini belirterek, "Her türlü imkanlarımızı kullanacağız. Yeter ki, okuma-yazma bilmeyenler kurslara gelsinler" dedi.

Vali Osman Derya Kadıoğlu'nun eşi Tülay Kadıoğlu, eğitime Yüzde 100 destek Kampanyası kapsamında Antalya'da 18 Kasım 2005 günü geniş kapsamlı bir toplantı yapılacağını belirterek, bu toplantıda yapılan faaliyetlerin anlatılacağını ifade etti.

FOTOĞRAF: Valinin eşi Tülay Kadıoğlu (öndeki) ve Belediye Başkanının eşi Nurten Akın (arkadaki), okuma- yazma kursunda görülüyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız