SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Olağanüstü Meclis, Jet Komisyon ve Yıldırım Karar!.

0
Güncellendi - 2017-06-19 01:31:50
Olağanüstü Meclis, Jet Komisyon ve Yıldırım Karar!.
A- A+ PAYLAŞ

  • Karakavak Revizyon İmar Planları ile ilgili mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı üzerine, Yeşilyurt Meclisi olağanüstü toplandı..

Karakavak Mahallesi Revizyon İmar Planları hakkında Malatya İdare Mahkemesi’nde yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bölgede hak sahibi bir vatandaşın konuyu yargıya taşıması üzerine mahkemece verilen kararın ardından Yeşilyurt Belediyesi, yaklaşık 146 hektarlık bir alanı kapsayan bölgeyi 3 etaba bölerek Revizyon İmar Planını yeniden revize etti. Yeşilyurt Belediye Meclisi,  olağanüstü toplanarak, 10 dakikada yeniden revize edilen 1’inci, 2’nci ve 3’üncü etap Revizyon İmar Planlarını kabul etti.

2 Oturum halinde yapılan olağanüstü toplantının ilk oturumunda gündem maddelerinin okunması ve İmar komisyonuna havalesi gerçekleştirildi. İmar Komisyonuna havale edildikten sonra verilen 10 dakika aranın ardından tekrar Olağanüstü Meclis toplantısının 2’inci oturumun gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Meclisi, İmar Komisyonunun aldığı karar doğrultusunda 3 etap halinde revize edilen planları onayladı.

Komisyon Başkanı Çınar meclise bilgi verdi

Oylamaya geçilmeden önce CHP’li Üye Günnur Tabel’in, mahkemenin hangi gerekçe ile yürütmeyi durdurma verdine ilişkin bilgi istemesi üzerine Yeşilyurt Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Çınar, meclis üyelerine bilgi verdi.

‘3 bin civarında hak sahibi var’

Bölgede yaklaşık 3 bin civarında hak sahibinin bulunduğunu belirten Çınar, “Yeşilyurt Belediyesi olarak Karakavak mahallesinde imar plan ve şuyulandırma çalışması yapmıştık, oradaki uygulama yaklaşık 1,5 yıl önce bitti, ruhsat verilmeye başlandı. Bu süreç içerisinde mahkemeye birkaç yerle ilgili plana itiraz edildi ve mahkemede o planı haklı buldu. Bizde yeniden olağanüstü bir toplantı yaparak vatandaşın mağduriyetini giderilmesi için hızlı bir şekilde tekrardan plan tadilatı yapıp meclis gündemine getirdik. Mahkemenin aldığı bir kararın gereğini yerine getiriyoruz. Sürecin uzamaması içinde olağanüstü meclis toplantısı yapma gereği duyduk. Yaklaşık 145 hektarlık bir alanda yüzlerce parsel var, insanlar kendi var olan imarlarını, kendi alışmış oldukları sistemin bozulmasını istemeyebilir. Bizlerde çalışmayı yaparken en iyisini yapmak adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şu ana kadar 14 adet ruhsat verdik, diğerlerinde sorun olmayacak çünkü kazanılmış bir hak var ortada, bunlar korunacak. Var olan ruhsatlarıyla inşaatlarını yapmaya devam edecekler, her hangi bir hak kaybına uğramayacaklar. Sadece itiraz edilen yerle ilgili tekrardan görüşüp onun düzenlemeleri yapılarak tekrardan Meclise sunulacak” şeklinde bilgi verdi. Çınar’ın verdiği bilgilerin ardında revizyon uygulama imar planı revizesi oylanarak kabul edildi.

Özetle Uygulama Revize İmar Planı nedir?

Uygulama imar planı, tasdikli hali hazır haritalar üzerine varsa kadastral durumu işlenmiş olarak nazım imar planı esaslarına göre çizilen ve çeşitli bölgelerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulama için gerekli imar uygulama programlarına esas olacak uygulama etaplarını ve diğer bilgileri ayrıntıları ile gösteren plan olarak tanımlanıyor.

Uygulama planlarının yenilenmesi revizyon imar planı anlamına geliyor. Revizyon imar planı, uygulama imar planlarının uygulamalarında problem olması halinde veya söz konusu planların ihtiyaca cevap vermemesi durumunda, planın tümünün veya büyük bir kısmının plan yapım tekniklerine uyularak yenilenmesi ile ortaya çıkan yeni plana deniyor.

20 yıldan fazla sürmüştü

Malatya Belediyesi eski başkanlarından Münir Erkal döneminde, bölgede sağlıklı yapılaşmanın oluşturulması için 1990’lı yıllarda başlatılan Karakavak şuyulandırması, 20 yıl sonra geçen yıl Haziran ayında tamamlanarak askıya çıkartılmıştı. Bugüne kadar hak sahiplerinin yanı sıra Malatya Belediyesi’nin de maddi kaybına neden olan Karakavak Şuyulandırması, Malatya’nın büyükşehir olmasından sonra bölgenin Yeşilyurt sınırları içinde kalması nedeniyle Yeşilyurt Belediyesi tarafından tamamlanarak imar ruhsatı aşamasına getirilmişti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Doğırusöz (6 yıl önce)
    Karakavakın yeşilliği gidecek doğrudur sitede iyi görünüyor birde orada oturanlara sorun bakalım 25 yıldır mülküne hükmedememiş evini onaramamış yıkık dökük içinde köy hayatı yaşıyor.Kimin umurunda.Eğer bir güzellik olacaksa kamuoyuda maliyete katlanmalı.Özel mülkiyet diye birşey var.Karakavaklı hak sahiplerininde hakları gözetilmeli Bu bölge ne yazık ki çok ihmal edildi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (6 yıl önce)
    Cumhurbaşkanımız ovalara dokunmayın diyor.Siz olayın farkında değilsiniz.Bırakın Karakavak ta öyle bağlık bahçelik kalsın.Bizden sonraki nesillere hatıra olsun.Bende Karakavak ta sitede oturuyorum.Siteye istediğiniz kadar ağaç dikin.Karakavağın tadını vermiyorHem hiç düşündùnüz mü bahar geldiğinde,yaz yaklaşınca Malatyalı neden köylere kaçar?Siz akletmezmisiniz?
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (6 yıl önce)
    sinerji inşaat güngör caddesinde temel kazdı sinerji kimin acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Karakavakta bozulan şuyu bölgesinde yıldırım hızıyla çıkarılan karar da bir zatın ruhsat almadan kazdığı parsel deki kaçak kazıyı imar müdürü neden görmüyor??? Adeletten bahsediliyor, haktan hukuktan bahsediliyor, yazık memleket kimlere kalmış,. Reis gör artık bunları, memleket peşkeş çekiliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Gunduzbey ve yesilyurttada imarlı yerleri tarım alanı diye ruhsat izni vermeyen belediye karakavağı anında imara geri açiyor. Gündüzbeyde onlarca ruhsat alınmıs villalik parsellerin imarını iptal edenler buraları kime peşkeş çekecekler acaba. Malatyanın en pahali arsalarının imarını kaldır birileri buraları toplasın sonrada tekrar imara ac ye kürküm ye
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    kaldır indir bana öyle geliyorki neye kaldırıp indirdiklerini bilmiyorlardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Sayın editör malatya tarihinde jet hızıyla alınan karar var mı? Şimdi var çünkü birinin 4 inşaatı ve bir diğerinin 1 inşaatı var işte bu yüzden, yaşasın ak parti, yaşasın adalet!
    0
    0
    Yanıtla
  • BEDO (6 yıl önce)
    Ne zamandan beri yasal olmayan şekilde verilen ruhsatlar kazanılmış hak oluyor Belediye yetkilileri bunu açıklayabilir mi acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Karakavagı içinden çıkılmaz hale getirenv (eski) tarım il müdürü Ali Selvi eserinle gurur duy. Karakavagı tarım alanı ilan edip şehrin göbeğini köye çevirdin ya Malatyamıza da ihanet ettin.
    0
    0
    Yanıtla