SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Olan Garibana ve Kimsesize Oluyor"

0
Güncellendi - 2016-09-23 04:50:46
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, darbe girişimi ardından başlatılan soruşturmalara ve görevden almalara ilişkin, " CHP'ye her gün ortalama 500 kişinin geliyor.Olan garibana, kimsesizlere oluyor. Mutlaka bu soruşturmalar siyasetin içine kadar götürülmelidir. Siyasette ilişkili kim varsa bunlar ortaya çıkarılmalıdır." dedi.

CHP milletvekillerinden oluşan heyet Eğitim Sen'i ziyaret etti. Eğitim Sen Genel Merkezi'ndeki ziyarette, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, milletvekilleri Necati Yılmaz, Ünal Demirtaş, Şenal Sarıhan ile Murat Emir ve sendika yetkilileri hazır bulundu.

Ağbaba, geçmişteki gibi bugün de hukuku savunmaya devam edeceklerini ve Eğitim- Sen ile mağdurların yanında olacaklarını belirtti. 15 Temmuz darbe girişimi gerçekleşse Meclis'in kapatılacağını ifade eden Ağbaba, bugün de Meclis'in KHK'larla kapatıldığını ve darbecilerin silahla yapamadıklarını hükümetin KHK'larla ve laik eğitimi savunan Eğitim Sen'li öğretmenleri görevden alarak yapmaya çalıştığını belirtti.Ağbaba, hükümetin darbecilere karşı durmak için laik eğitim sistemini savunması gerektiğini dile getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, darbe girişiminin nedeninin eğitimin tamamen bir cemaatin kontrolüne temsil edilmesi olduğunu, şimdi de eğitimin başka cemaatlere teslim edilmeye çalışıldığını savundu. 672 sayılı KHK'nın OHAL'e aykırı olduğunu kaydeden  Ağbaba, atılan öğretmenlerin terörle ilişkisinin bulunması halinde zaten şimdiye kadar haklarında soruşturma açılacağını, böyle bir şeyin bulunmadığını, terörle bağlantıdan dolayı atılamayacağı bilindiği için bu kişilerin KHK ile atıldığını bildirdi.

CHP'ye her gün ortalama 500 kişinin geldiğini, çocuğu dershaneye giden babanın, kaynanası cemaatle ilişkili iddiasıyla damadın, komşusuyla internetini paylaşan memurun işten atıldığını ifade eden  Ağbaba, "Olan garibana, kimsesizlere oluyor. Mutlaka bu soruşturmalar genişletilmeli ve siyasetin içine kadar götürülmelidir. Siyasette ilişkili kim varsa bunlar ortaya çıkarılmalıdır. AKP kendiyle ilişkili olabileceğini bildiği için bu işe çok girmek istemiyor." dedi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ise, darbelere karşı olduklarını, her darbe döneminde mağdur edildiklerini ifade etti. Karaca, 15 Temmuz sonrasında hiçbir ilgileri yokken üyelerinin hedef haline getirildiğini belirtti. 672 sayılı KHK'yla açığa alınan 11 bin 301 öğretmenin 9 bin 800'ünün üyeleri olduğu aktaran Karaca, üyelerinin FETÖ'yle, darbeyle ve darbe süreciyle ilişkisi bulunmadığını savundu.

Bülten

ağbaba1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız