SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Olan Oldu Biten Bitti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:39:51
A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikası (Ulaştırma Memur-Sen) Malatya Şubesi 3. Olağan Kongresine katıldı. 

Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikası (Ulaştırma Memur-Sen) Malatya Şubesini 3’ncü Olağan Kongresine katılan Cankesen, burada yaptığı konuşmada, “Memur-sen toplu sözleşme yaptı. Toplu sözleşmede, masada 7 gün içerisinde olan oldu biten bitti. Bayram ertesini beklemeden 21-22’yi görmeden Memur-Sen imzayı attı, masadan kalktı gitti. Ve bunun akabinde de sosyal paylaşım sitelerinde “attı, sattı, yattı” gibi bir sürü dengesizce söylemler ile karşı karşıya kaldık. Hiçbir sendikanın, sendikacının rakip olan diğer sendikalarda dahil olmak üzere siz değerli kardeşlerimizi satmak gibi, siz değerli kardeşlerimizi gidip orada peşkeş çekmek gibi hiçbir lüksü yok. Hiç kimse kimseyi satmaz. 7 gün boyunca gece gündüz bu işle uğraştık” dedi.

Kamu-Sen ve KESK’e göndermede de bulunan Cankesen, şunları söyledi: “Kamu-Sen’in ayın üçünde almış olduğu bir eylem kararı vardı. Ayın 15’inde bir eylem yaptı. Geçen Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) otobüsünün üzerinde Kamu-Sen ve KESK beraberce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın önünde bir eylem yaptı. Bizde bu eyleme şahit olduk. Bu ülkenin yasal sendikalarıdır tabi ki onlarda eylem yapacak. Ama burada bir art niyeti söylemden geçmek istemiyorum; biz toplu sözleşmeyi ayın 7-8’inde imzaladık. Ayın üçünde elimdeki belgelerde de mevcut Kamu-Sen’in almış olduğu eylem kararı var. Demek ki amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. Biz bu tip eylemlere zaten katılmıyoruz.”

TCDD Malatya 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker ise, cevher taşımacılığında önemli bir konumda olduklarını kaydederek, “5’nci bölge, bin 500 kilometrelik hattıyla 12 vilayete hizmet veren bir bölge. Yaklaşık 2 milyon ton yük dolum yapan, bir o kadarda mücavir bölgelerden gelip tahliye yapan bir bölge. Ayrıca yılda 2,5 milyon ton da demir dağıtan, Yakacık’a cevher taşımacılığının yüzde 72’sini kendi personel imkanıyla yapan bir bölgeyiz. 5-6 yıl sonra 5’nci bölge, bütün bölgeler içerisinde cevher taşımacılığını net 7-8 milyon tona çıkarmış olacak” diye konuştu.

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım da, memur sendikalarının geleceğin inşasında en büyük aktör olduğunu belirterek, “Kongreler, sendikalar için bir güncellemedir. Yeniden silkinmek, yeniden dirilmek, yeniden çelikleşmiş ifadeye bürünmenin anlamıdır. Sendikalar, özellikle memur sendikaları geleceğin inşasında en büyük aktördürler. Biz iki dünyalı bir anlayışa sahibiz” dedi.

Türk-İş Malatya İl Temsilcisi Nurettin Öndeş, sendikacılıkta 30 yıl önce ideolojik bir anlayışın olduğunu savunarak, şunları söyledi: “1983’ten 1989’a kadar Malatya’da şube başkanlığı yaptım. O dönemde ideolojik bir anlayışa mensup değilsen sendikacılık yapman mümkün değildi. Belli alan ve düşüncenin adamı değilsen, sana sendikacı gözüyle değişik başka biz gözle bakarlardı. Ben ilk sendikacı olduğumda Ankara’ya gittim. Beni lokantaya götürdüler, köşeye oturdum ve önüme içki koydular. “İçmiyorum” deyince, “senden sendikacı olmaz” dediler. 30 yıl önceki anlayış buydu. İdeoloji vardı. Şimdi kuşak değişikliği var. Sendikal yapılanmada ideoloji yok. İdeolojiler iflas etmiş, şimdi idealler var.”

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Mevcut başkan Mustafa Adak, başka bir adayın çıkmadığı kongrede tekrar başkanlığa seçildi.

Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikası (Ulaştırma Memur-Sen) Malatya Şubesi yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mustafa Adak, Oktay Yetgin, Mehmet Köroğlu, Vahap Aslan, Sefer Şahin, Battal Canyeter ve Alaattin Dumlu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız