SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Olay Aydınlatılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:40:31
A- A+ PAYLAŞ

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), İnsan Hakları Derneği (İHD) Eşit Hakları İzleme Derneği ve Başkent Kadın Platformu Malatya Şubesi yönetici ve üyeleri, Şırnak'ın Uludere ilçesinde 34 kişinin öldürülmesi olayının aydınlanması için ortak açıklama yaparak, yetkililere mektup gönderdiler.
Ortak açıklamayı Postane önünde Avukat Abdullah Demirel okudu. Abdullah Demirel, sınır ticareti için gittikleri yerden köylerine dönmekte olan sivillerin üzerine 28 Aralık 2011 tarihinde savaş uçakları tarafından bomba atılması sonucu 34 vatandaşın öldürülmesi üzerinden 50 gün gibi uzun süre geçmesine rağmen hala aydınlananamamasına tepki gösterdi. Olay aydınlanıncaya kadar mücadelelerini sürüdüreceklerini belirten Demirel, olayın sonuçlanmaması nedeniyle herkeste adalete olan güvenin sarsıldığını belirtti. Basın açıklamasından sonra PTT'ye gidilerek, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanı'na mektup gönderilip olayın bir an önce aydınlatılması istendi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız