SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Olay Siyasi Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:34:46
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır'da dün gece evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden polis memuru Osman Bal’ın ölümüyle ilgili açıklamada bulanan Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, olayın siyasi olmadığını söyledi. 

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden görevli polis memuru Osman Bal, dün akşam oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçını izlemesinin ardından geldiği evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Saldırganın 10 el ateş ettiği polis memuru Bal, olay yerinde hayatını kaybetti. Bugün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle Bal, toprağa verilmek üzere ailesinin yaşadığı Adana’ya gönderildi. Törenin ardından gazetecilere saldırıyla ilgili açıklamada bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, olayın siyasi ve terör saldırısı olmadığını ifade etti. Saldırganın yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattıklarını aktaran Böğürcü, "Görev istirahatlı polis memurumuz, arkadaşlarıyla birlikte dün akşam oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçını izlemek üzere evinden çıktı. Maç bittikten sonra bir süre arkadaşlarıyla takılmasının ardından saat 01.30 sıralarında evine dönüyor. Evinin önüne geldiğinde istenilmeyen hadise meydana geliyor. Saldırıyı kimin yaptığı henüz belli olmamakla birlikte, bazı kanaatlerimiz var. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Olayın siyasi bir yönü yok. Terör faaliyetinden oluşmuş bir hadise değildir. Durum adli bir olay olarak gözüküyor. Olayda tek silah kullanıldığını tespit ettik. 11 tane mermi kullanıldı. Bu mermiler, MKE yapımı. Mermilerden 10’u isabet etmiş. Arkadaşımız arkadan vurulmuş. Saldırgan tek kişi. Saldırganın görüntü kayıtları elimizde var. Bu görüntülerde olaydan sonra şahsın kaçtığını görüyoruz. Saldırganın yakalanması için arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız