SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Olay Yeri YİFAŞ!..

A- A+ PAYLAŞ

Ekim 2006’da “Bomba Düşmedi Buraya..” başlıklı haberle son durumu kamuoyunun önüne getirilen YİFAŞ, bu kez “Kamu Malından Hurda Hırsızlığı” iddiasıyla, polis raporunda yeraldı.. Malatya’nın “yok olan” ilk özel sektör girişimlerinden biri olan fabrikada kalan “hurda”lar, anlaşılan birilerinin iştahını kabartmış..

Öyküsünü ve Ekim 2006’daki “savaş geçirmiş” durumunu İHA Muhabiri Burhan Karaduman’ın fotoğrafları ile malatyahaber.com okurlarına sunduğumuz (ilgili haberi okumak için aşağıdaki linki tıklayınız) YİFAŞ tekstil fabrikası, Emniyet Müdürlüğü’nün 28 Aralık tarihli vukuat raporunda “Kamu Malından Hurda Hırsızlığı” suç kaydı ile gündeme geldi.

Yeşilyurt İcra Müdürlüğü’nün “müşteki” olarak yeraldığı raporda; 27 Aralık Çarşamba sabah 05.45 sıralarında Mollakasım Mahallesi Gaziantep Caddesi üzerinde yeralan YİFAŞ’ta, daha önce de birkaç kez hırsızlık yapıldığı yolundaki ihbar üzerine devriye gezen ekiplerce bölgenin kontrol edildiği, olay yerinde ..plakalı kamyonetiyle beklerken yakalanan 46 yaşındaki A.Ö.’nün ifadesinde, nakliyecilik yaptığını, 29 yaşındaki H.C. ve 25 yaşındaki E.T. adlı şahısların, kendisine fabrikanın hurdalarını ihaleyle satın aldıklarını söylediklerini ve üç kez sabaha karşı hurda taşıttıklarını, bu malların çalıntı olduğunu bilmediğini ifade ettiği belirtildi. Polis raporunda, adı geçen 2 şahsın da yakalandıkları, Cumhuriyet Savcısın talimatıyla 28 Aralık günü adli mercilere sevkedilmek üzere serbest bırakıldıkları bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız