SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Olayın Malatya İle Alakası Yok''

A- A+ PAYLAŞ

Almanya Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Dr. Lale Akgün, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) sosyal demokrat bir parti olmadığını belirti. Akgün, Malatya'daki yayınevi cinayetleri ile ilgili olarak ise, "Benim görüşüm, olayın Malatya ile alakası yok. Böyle olaylar dünyanın her yerinde olabilir" dedi.

Malatya Belediyesi'nin davetlisi olarak Malatya'ya gelen Almanya Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Dr. Lale Akgün, konuşmacı olarak katıldığı panel esnasında CHP ile ilgili bir soruya verdiği yanıtta, "Bazen derler ki, 'Sizin Türkiye'de hangisi kardeş parti?', Ben diyorum, 'Kardeş çok bizde Türkiye'de'. Türkiye'de 3 tane sosyal demokrat parti var ama, resmi kardeş partimiz CHP'dir. Çok üzülerek söylemek istiyorum, eğer CHP'ye belli standartlarda baktığım vakit, sosyal demokrat parti olarak görmekte zorluk çekiyorum. Niye böyle görüyorum. Çünkü CHP, dünyasında küçük olsun, benim olsun. Tabana inemiyor, insanlarla kontak kuramıyor. Program göremiyorum. Türkiye'nin bu kadar sorunu varken, eğitim, sağlık, iş dünyası, iş piyasası, yoksulluk bütün bunlar varken Türkiye'de bir tek konuya eğiliyor. Oda bence katı bir laiklik. Hiç birimiz laikliğe karşı değiliz. Hepimiz uygar insanlarız. Fakat bir tek laiklikle yatıp, laiklikle kalktığımız vakit, o zaman bu yetmiyor. Türkiye gibi dinamik, Türkiye gibi şuanda koşmaya hazırlanmış bir ülkeyi, koşmaktan geriye tutmuş olursunuz. Bence bu iyi değil. Türkiye'nin sağlıklı ve modern bir sosyal demokrasiye ihtiyacı var. Sosyal demokrasi demek, kişinin değil, yapılan işin öne çıkmasıdır. Benim buradan söyleyeceğim, kişilerin kendilerini geriye alıp, yapacakları işi öne getirirlerse sosyal demokrasi belki Türkiye'de ortaya çıkabilir" şeklinde konuştu.

- YAYINEVİ CİNAYETLERİ DEĞERLENDİRMESİ
Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde meydana gelen ve 1"i Alman uyruklu olmak üzere toplam 3 kişini öldürüldüğü Zirve Yayınevi olayı ile ilgili olarak ta değerlendirmede bulunan Almanya Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Dr. Lale Akgün, "Gözlemim şu oldu, Malatya olduğu gibi bu olaydan dolayı çok üzgün. Malatyalılar, böyle bir olayın kendi kentlerinden olmasından dolayı çok büyük bir utanç duyuyorlar. Şehirlerine ve dünya görüşlerine bu olayı yakıştıramıyorlar. Benim görüşüm, olayın Malatya ile alakası yok. Böyle olaylar dünyanın her yerinde olabilir" dedi.

Öldürülen Alman uyruklu Tilmann Ekkhart Geske'nin eşi Suzanna Geske'yi evinde ziyaret ederek görüştüğünü söyleyen Akgün, bayan Geske'nin kendisine Malatya'da kalacağını aktardığını belirterek, "Bana, 'Malatya'yı terk etmeyeceğim. Gidecek bir yerim yoktur. Burası benim memleketimdir. Ben 10 senedir burada yaşıyorum. Kocam kimseye bir kötülük yapmadı' dedi. Kendisine iş bulma konusunda yardım edeceğim. Belediye Başkanı ile konuştum ve kendilerinden bu konuda yardım istedim. Bence Malatyalıların şuanda yapacağı en önemli konu, Geske'nin çocuklarını kucaklamaktır. Geride kalan 1 kadın ile 3 çocuğa yardım edilmeli. Bu Malatyalıların bir görevi. Çocukları, Almanca'dan daha iyi Türkçe konuşuyorlar" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız