SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Olaylı Maçta Hüsran! 2-3

A- A+ PAYLAŞ

Kayseri Erciyesspor 83. dakikada 3. golü attıktan sonra sahaya yabancı maddeler yağdı. Hakem oyunu durdurdu ve soyunma odasına gitti.. Yaklaşık 45 dakika sonra tribünler tamamen boşaltılınca hakem ve takımlar sahaya döndü. 10 dakika daha oynanan maç 3-2 Kayseri'nin galibiyetiyle bitti. Olaylar maçtan sonra da şehirde devam etti. Polisle bir grup taraftar arasında gerginlikler yaşandı, polis araçları taşlandı.

STAD: İnönü,

HAKEMLER: Erbay Aldemir, Yasin Duran, Ejder Yapıcı, 4. hakem Serkan Özkan,

MALATYASPOR: Taylan , Mustafa, Serkan, Eren (Dk.73 Güngör), Alper ( Dk.32 Tuncay ), Turgay, İlhan ( Dk. 81 Nail), Celil, Selim, Volkan, Ergün,

YEDEKLER: Yk. Emrah, Mustafa Aslan, Mert, Nail, Güngör, Tuncay, Olcaytu,

KAYSERİ ERCİYESSPOR: Gökhan, Erdinç (Dk.75 Selçuk ), Hüseyin, Ali Aliyev (Dk.85 Mustafa), Kamil, Evren, Köksal, Adem, Ali Çamdalı, Bikoko, Kenan ( Dk. 82 İsmail)

YEDEKLER: Yk. Kaya, Mangongo, Selçuk, Mustafa, İsmail, Hakan, Ümit,

GOLLER: Dk.12 Kenan, Dk,. 29 Ali Aliyev, Dk.83 Köksal ( Kayseri Erciyespor), Dk.51 Ergun, Dk.60 Turgay ( Malatyaspor)

SARI KARTLAR : Turgay, İlhan, Selim, Tuncay, Güngör ( Malatyaspor), Gökhan ( Kayseri Erciyespor)

7. dakikada K.Erciyes atağında Kenan'ın cezaalanı dışından sert şutu üstten aut.

8. dakikada Malatyaspor'un kazandığı köşe atışını Celil kullandı. Yerden gönderdiği topu Eren aldı ve kaleye vurdu. Kaleci yumrukla uzaklaştırmak istedi. İlhan önünde kalan topu boş kale yerine üstten auta gönderdi ve takımını mutlak bir golden etti.

12. dakikada Kayseri Erciyesspor öne geçti. Orta alandan Malatyaspor cezaalanına gönderilen uzun topu karşılayan Alper, omuzuyla geri pas yapmak isterken, kısa düştü ve kaleci de kalesini terketmekte gecikince araya giren Kenan, kaleciden sıyrıldı ve topu filelere gönderdi: 0-1

17.dakikada Malatyaspor'un kazandığı serbest atışı Eren kullandı. 6 pasta topa yükselen Selim dokunamadı ve top auta çıktı.

24. dakikada Kamil'in ortasından gelen topu Kenan tamamladı. Top Malatyaspor kale direğinden döndü ve Taylan'ın kucağında kaldı.

26. dakikada Eren'in ortasında cezaalanında karambol meydana geldi. En son İlhan vurdu, top kalecide kaldı.

29. dakikada Evren soldan getirdiği topu Malatyaspor cezaalanına ortaladı. Topla buluşan Aliyev, defanstan sıyrıldı ve plase bir vuruşla golü kaydetti: 0-2

37. dakikada Celil'in ortaladığı topu Serkan indirdi, İlhan vurdu. Kaleci kornere çeldi.

44. dakikada Erciyes cezaalanındaki karambolda İlhan vurdu, top kaleciden döndü, defans uzaklaştırdı.

Hakem oynanmamış süre olarak 2 dakikayı işaret etti.

İlk yarı konuk takımın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

48. dakikada Volkan'ın ortaladığı topu Serkan kafayla indirdi. Ergün rövaşatayla kaleye gönderdi. Top Erciyes kalecisinde kaldı.

51. dakikada Malatyaspor'un golü geldi. Maraton tribünü tarafından kazanılan serbest atışı Malatyaspor Eren'le kullandı. Cezaalanı içerisine gelen topu iyi izleyen Ergün kafayla dokundu ve top köşeden kalecinin müdahalesine rağmen filelerle buluştu: 1-2

60. dakikada gelişen Malatyaspor atağında Celil ortaladı. Serkan topu müsait durumdaki Ergün'e aktardı. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci topu kornere gönderdi. Atışı Eren kullandı. Gelen topla Celil buluştu, kale içerisine gönderdi. En son ayakla dokunan Turgay golü attı: 2-2

83. dakikada konuk takım yeniden öne geçti. Sağdan gelişen atakta Aliyev, cezasahasının sağından arka direğe ortaladı. Uygun durumdaki Köksal, kalecinin kapattığı köşeden kafayla topu filelere gönderdi: 2-3

Konuk takımın üçüncü golündeki ofsayt kokusunun yanı sıra rakip takımın oyunu geciktirme çabaları gergin tribünleri patlattı! Golden sonra tribünlerde Malatyaspor aleyhine tezahüratlar başlarken, Maraton tribününde bazı taraftarlar koltukları sökerek sahaya attılar. Bu sırada saha içinde de iki takım futbolcuları arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Hakem oyunu durdurdu. Maraton tribünü bu arada boşaltıldı. Protestoların sürmesi üzerine hakem soyunma odasına gitti. Hakemin soyunma odasına gidişi sırasında müdahale etmek isteyen bir kişinin polisçe gözaltına alındığı bildirildi. Bir süre sonra Kayseri Erciyes de yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına gitti. Bu sırada kapalı ve maraton tribününde gazete kağıtlarının yakıldı.

Bir süre sonra hakem maçın devam edebilmesi için tribünlerin boşaltılması yönünde anons yaptırdı. Açık tribündeki taraftarlar sahayı terkederken, kapalı tribündeki taraftarlar bir sürü daha burada kaldı. Polis tarafından yeniden anons yapılarak tribünler basın mensuplarının dışında boşaltıldı. Bu sırada İtfaiye aracı tribünlerde yer yer gazete kağıtlarınrın tutuşturulması sonucu meydana gelen yangınlara müdahalede bulunarak yangının fazla büyümesini engelledi.

Yaklaşık 45 dakika sonra tribünler basın mensupları dışında tamamen boşaltıldıktan sonra hakemler ve takımlar yeniden sahaya çıktılar. 4.Hakem kalan sürenin 10 dakika olduğunu belirten ışıklı levhayı gösterdi.

Kalan sürede takımlar gol kaydına muvaffak olamadılar ve karşılaşma 3-2 konuk takımın galibiyetiyle son buldu.

HABER: Selahattin GÖKATALAY
FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız