SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ölçü Nerede ve Nasıl Kaçmış?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi üyelerinden oluşan Denetim Komisyonu, Özel İdare Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü ile ilgili ilginç sonuçlar ortaya çıkardı.

Malatya İl Genel Meclisi'nin Nisan ayı çalışma döneminin ilk toplantısında Meclis Başkanı Bekir Çelik tarafından 5 meclis üyesinden oluşan denetim kurulu raporunu açıkladı.

Denetim raporunda, Vali Konağı'ndaki ilaçlamanın usulsüz yapıldığı iddiası da yer alıyor. İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik'in açıkladığı raporda, "İl ve ilçe merkezlerinde Özel İdare adına kayıtlı 94 adet lojmanın mevcut olduğu, bunların bakım ve onarımının Özel İdare'ye büyük yük getirdiği tespit edilmiştir.

Keza il ve ilçe merkezlerinde 23 adet gelir getirici otel, dükkan, depo, otopark ve içmece gibi tesislerinden elde edilen kar miktarı çok az. Bu nedenle de çok zaruri olanların dışında lojmanlarında satılmasının uygun olacağı düşünülmektedir.

09 Şubat 2005 tarihi ve 25722 sayılı mükerrer resmi gazetenin göz tedavileri 6/1 maddesi gereği yönetmenliğin 33. maddesi uyarınca 2005 mali yılı gözlük çerçevesi için 4 bin YTL ödenmesi gerekirken, verilen emri no 316 ile M.A. adlı vatandaşa 2 çerçeve için 8 bin YTL ödenmesi gerekirken 10 bin YTL ödenmiştir. Aradaki 2 bin YTL farkının ilgiliden tahsili gerekir.

2005 yılı sağlıkla ilgili evrakların tetkikinde ürkütücü boyutta gidermelerin yapıldığı tespit edilmiştir. Hastaneye başvuran her hastaya basit teşhislerde dahi laboratuar tetkikleri ve filmlere sevk edildikleri görülmüştür. Devlet hastanelerinde performansa dayalı teşvik edici uygulamada da ölçünün kaçırıldığı inancındayız.

Taşımalı eğitimde istenilen hedefe ulaşılamamıştır. Hiç de iç açıcı olmayan taşımalı eğitimden bir an önce dönülmeli. Malatya'da 2005 yılında taşımalı eğitim için 3 milyon 273 bin YTL para ödenmiştir.

Milli Eğitime bağlı okulların zemin etütlerinin yapılmasına yönelik tekliflerin öncelikle Bayındırlık Müdürlüğü tarafından yapılması, işlerin yoğunluğu nedeni ile yerleştirilemeyen tekliflerin piyasa araştırmasının titizlikle yapılması, aynı değerleri ihtiva etmesine rağmen tekliflerinde aşan farklılıklar görülmektedir. Yaptığımız tetkikte, Yeşilyurt Ortaköy İlköğretim Okulu temel sondajının 450 YTL, Koldere İlköğretim Okulu zemin etüdü için bin 21 YTL arasında değişiklikler göstermektedir" denildi.

Raporda ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Milli Eğitim'e bağlı okullara yapılan donatım malzemeleri alımı fasılalı olarak süreklilik arz etmektedir. Milli bayramlarda ses düzeni, müzisyen, davul, zurna ve video çekimi bedeli olarak 4 bin 94 YTL ödenmiştir. Oysa Milli Eğitim bünyesinde Halk Eğitim Merkezi ve diğer teknik ve mesleki okulların imkanlarını kullanarak kendi kurum bünyesinde çözümlenmesinin uygun olacağı düşünülmektedir.

Tarım danışmanlarına ait sözleşmeyle faturalar arasında farklılıklar görülmektedir. Belgelerde eksiklikler bulunuyor.

Vali Konağı bahçesinin ilaçlanması amacıyla ödenen ilaç bedeli piyasa araştırması ve tetkikin sağlıklı yapılmadığı kanaatindeyiz. İlgili kuruluşlarla muhakeme edilmesi halinde metre kare miktar ve ilaçlanacak bitkilerle ağaçların orantılı olmadığı, oysa ilgili tarım teşkilatlarımız kanalıyla bu çalışmalar yapılmalıdır.

İl Genel Meclis toplantılarının görüntüleme bedeli yaklaşık KDV dahil 150 YTL olan günlük tutarın fazla bulunması nedeni ile uygulamaların iptal edilerek kamudaki mevcut imkanlarla çekim yapılması.

İl Özel İdaresi'nin ortağı göründüğü 6 şirketten 3 tanesinde yönetim ve denetimde temsil ediliyor. Zarar eden ve iyi yönetilmeyen şirketlerdeki hisseler elden çıkartılmalıdır."

İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, denetim raporunda yer alan iddia ve yetersizliklerin kurumlardan resmi olarak isteneceğini ve daha sonra ortaya çıkacak rapora göre hareket edileceğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız