SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ölçüm de Yaptırdık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:03:29
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Battalgazi ilçesini ziyaret etti. 

Milletvekili Mustafa Şahin, AKP Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililerle birlikte Battalgazi ilçesi ve köylerinde incelemelerde bulundu. Battalgazi ilçesine bağlı Kuluşağı, Şişman ve Yarımcahan köylerine giden Şahin, köylülerle sohbet edip sorunlarını dinledi. Milletvekili Şahin, Kuluşağı köyünde yaptığı konuşmada, Beylerderesi'ne baraj yapılması konusunda ısrarcı olduğunu ifade ederek, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ve ilgili genel müdürlerle tekrar görüşmeler yaptığını ve baraj konusunun yeniden değerlendirileceğini ifade etti.

Milletvekili Mustafa Şahin, Beylerderesi'ne baraj yapılabilirse 75.000 dönüm arazinin sulanabileceğini ifade ederek şunları söyledi: “Şahnahan regülâtörünün olduğu yerdeki rakım 850 metre, şu an Yarımcahan tarafında Hert tepesinde de ölçüm yaptırdık. Oranın rakımı 800 metre, 50 metre kadar yükseklik farkı var. Bizim tahminlerimize göre kot kurtarıyor. Tabi teknik bir konu. Bu bölgede baraj yapılabilirse 75 bin dönüm sulanabilir arazi var. Bunun 15 binini vatandaşımız kendi imkanlarıyla suluyor. Ancak, enerji maliyeti yüksek olduğu için cazibesiyle gelecek bir suya ihtiyacımız var. Bu bölgede yapılabilecek en mükemmel yer Beylerderesinin olduğu yerdir."

Beylerderesi'ne böyle bir göletin yapılabilmesi durumunda Yarımcahan'dan Şişman'a kadar olan bölgedeki arazilerin hepsini sulama imkanı olacağını anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Beylerderesine gölet yapılabilirse Ekim ayından itibaren Haziran'ın başına kadarlık 6 -7 aylık dönemde saniyede belki 3-4 litre su boşa gidiyor. Havza mükemmel, arazi fazlasıyla var. Onun için Beylerderesine baraj yapabilirsek bu dönemde bu bölge için yapılabilecek en hayırlı işlerden bir tanesi bu olur. Çiftçilerimizin enerji maliyetinden kurtulması için cazibeli sudan alacağız veya şu anda deneme amaçlı Hacı Yusuflar bölgesinde yapacağımız güneş panellerinin sistemini eğer randımanlı olursa bundan sonra baraj olmazsa bile güneş enerji panelleriyle bu ihtiyacı gidereceğiz."

Milletvekili Mustafa Şahin, beraberindeki heyetle yapımı tamamlanan Battalgazi Kapalı Spor Salonunda ve restore edilen tarihi evlerde incelemelerde bulunup ilçeden ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız