SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ölçüme Vali ve Vekilden Başladılar

0
Güncellendi - 2016-08-17 20:07:48
Ölçüme Vali ve Vekilden Başladılar
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Yeşilyurt ilçesinde yaşayan vatandaşların sağlıklı bir hayata sahip olmaları için Yeşilyurt Belediyesi “Yeşilyurt İlçesinin Obezite ve Fiziksel Aktivite Haritası”nı çıkarmak için 30 bin kişinin ölçümlerini yapacak. Elde edilecek veriler ışığında yapılacak proje ve yatırımlar belirlenecek.

“Yeşilyurt İlçesinin Obezite ve Fiziksel Aktivite Haritası” Projesi tanıtımına Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Öznur Çalık, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve bir çok vatandaş katıldı.

“30 BİN KİŞİNİN ÖLÇÜMLERİ YAPILACAK”

Yeşilyurt’ta yaşayan yaklaşık 30 bin kişiye vücut kitle endeksi, diyabet ve tansiyon ölçümleri yapılacak. Yapılan bu ölçümlerle ilçenin fiziksel aktivite bilgileri ve obezite haritası çıkarılacak. Bilgiler ışığında ilçenin sportif etkinlik ve altyapı çeşitliliği belirlenecek.

POLAT, “İLÇEMİZİN OBEZİTE HARİTASINI ÇIKARACAĞIZ”

Etkinlik alanında bir konuşma yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı H. Uğur Polat, “Dünya obezite ile mücadele etmektedir. Ülkemizde de son yıllarda ciddi bir sorun haline gelmeye başlayan obezite birçok hastalığında belirtisini oluşturmaktadır. Bu projeyle, sağlıklı nesiller yetiştirmek için ilçemizin obezite haritası çıkarılacak. Bu verilerle sportif altyapı ve etkinlik çeşitliliğini de belirlemiş olacağız ve yapacağımız hizmetlerde bizlere yol gösterici önemli bir veri kaynağı oluşturacak” dedi.

ÇALIK, “BELEDİYECİLİK SADECE ALT YAPI, YOL, ASFALT ÇALIŞMALARI YAPMAK DEĞİLDİR”

Yeşilyurt Belediyesinin sosyal faaliyetler noktasında önemli adımlar attığını dile getiren AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Öznur Çalık, “Bu proje ile Yeşilyurt’ta yaşayan vatandaşlarımızın ortalama yaşam kalitesi ve bireysel sağlık haritası çıkartılmış olacak. Bu raporlar neticesinde yürüyüş yollarından spor tesislerine ve altyapı çalışmalarına yön verecek veriler oluşturulacak. Belediyecilik sadece alt yapı, yol, asfalt çalışmaları yapmak değildir. Sosyal faaliyetlerde de belediyeciliğin çok aktif olması gerekmektedir. Yeşilyurt Belediye Başkanımız bu konuda ki duyarlılığı ile Türkiye’ye örnek olacak projeleri de hayata geçirmektedir” İfadelerini kullandı.

Proje dört ay Yeşilyurt’un farklı noktalarında devam edecek. Projeye İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi M. Emin Kafkas tarafından teknik destek verilecek.

Bülten

b2

b1

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • hekimhanlı (7 yıl önce)
    Osman Efendi..Kendince güya Öznur hanımı hafife alıyorsun ,ama bilmeden de gerçeği söylüyorsun .Öznur hanım malatyaya yapılan yatırımların hepsinde imzası bulunan bir vekil. Ak partinin kuruluşundan beri Hep MKYK üyesi son iki dönemdir de MYK üyesi olarak görev yapmaktadır.Öyle bakanlığada pek hevesli birisi olmamıştır.Bülent Bey de değerli bir ak partilidir Öznur hanımda..Ak partinin tabanından tavanına hizmeti geçen tüm unsurlarına saygı ve sevgi duyarız.Düz vekil, etiketli vekil, Bakan diye ayrım yapmak onları soğutmaktan başka birşeye yaramaz Gazete doğru yazmış evvela ak partinin vekilleridirler.Makam sonra gelir.Haa..içinden gelerek konuştuysan da teşekkür ederiz, Allah sana ve yakınlarınada nasip etsin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Çalık'ın makamla mevkiyle işi olmaz kardeşim. o yıllardır siyasetin içinde
    0
    0
    Yanıtla
  • HASAN (7 yıl önce)
    ÖNCE BOSTANBAŞI KANALINI YAPSIN YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI BÜYÜK BİR KANAL YAPTI SANKİ İÇİNDE GEMİ GEÇECEK ARTIK ONADA DA RAZIYIZ AMA Bİ BİTSEYDİ NEYE BENZEYECEK ACABA
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (7 yıl önce)
    Vekil değil GENEL BAŞKAN yardımcısı haberi gördüyse çok kızmıştır öznur hanım bu hataları yapmayın kadıncağız ne kadar uğraştı bir yere gelmek için siz hafife alıyorsunuz hiç hoş değil bülent bey gelince Bakan diye haber yapıyorsunuz koskoca GENEL BAŞKAN yardımcısını düz vekilmiş gibi haber yapıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla