SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Oldu Bittiye Getiriliyor!..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi belediye başkanı Ahmet Çakır başkanlığında toplanarak gündemdeki ve gündem dışı verilen önergeleri görüşerek karara bağladı.

İmar konularının ağırlıklı olduğu gündem maddeleri arasında, kent merkezinde bulunan ve geçtiğimiz yıllarda imar planına aykırı (kat fazlalığı) yapıldığı için mühürlenen ve yıkım ile para cezasına maruz kalan bina alanının, sağlık tesisi alanı olarak kararlaştırması toplantıya damgasını vururken, S Plakalı araçları 800’den 1000’e çıkarılması, Minibüsçüler ve Servisçileri Odası başkanının “Evimize ekmek götüremeyeceğiz” demesi, geçtiğiz meclis toplantılarında kaldırılmasına rağmen ek yoğunluk verilmesi, kent merkezi güney bölümün de yer alan bölgenin ticaret ve konut alanı olarak kararlaştırılması gibi konular damgasını vurdu.

Çoğunluğu imar konularının olduğu 17 maddelik gündem dışı verilen önergelerin okunup gündeme alınması kararlaştırıldı.

CHP’li üye Ali Dağdelen söz alarak “Geçtiğimiz toplantıda da belirttim. Gündem dışı verilen maddeler neden bu kadar fazla, bunlardan haberimiz olmadığı için araştıramıyoruz. Son dakikada oldubittiye getiriliyor.” diye konuştu. Belediye başkanı Çakır’da, “Bunların çoğu komisyona havale edilecek konulardır. Komisyon toplantılarına da katılabilirsiniz” diye eleştiriyi yanıtladı.

CHP’li üyeler Ali Dağdelen ve Doğan Ağdaş’ın ortak verdikleri önergelerden Kernek’teki şelale tesisisin satışı konusuna başkan Çakır; “ Satış yoktur. Sadece trafonun bulunduğu küçük bir alanı kapsıyor”, Şeker fabrikası arazisine nikah salonu ve konferans salonu yapılmaması istemine “Alternatif çalışmalar yapılıyor, sizinde alternatifiniz varsa getirin”, Tekel arazisi üzerine yapılacak olan otoparkın kent estetiğini bozmaması isteğine: “ Dikkate alındı, kent estetiğini bozmayacak proje yapıldı”, büyükşehir statüsü kazanması halinde oluşturulacak belediyelerin kent bütünlüğünü ve hizmet dağılımının dengeli şekilde oluşturulmasına gerektiği yolundakine “ Bir bütünlük oluşturulması için çalışmaların sürdüğü”, belediye yetkililerinin şiddete başvurmaması, sendikalı işçilerin işten çıkarılması iddialarını doğru olup olmadığının araştırılmasına “Herhangi bir işten çıkarılma veya müdahale olmamıştır”, kaldırım estetiğini bozan bazı platformlarının yapılmasına eleştiriye “Yapılan platformlar alanlarının vatandaşların mülkiyetinde olduğu için müdahale edemediklerini”, Cemevi yapılması için ilgili kişi ve kuruluşlarla görüşülmesi konularının gündeme alınması önergesine de “ Bu önerinizi gündemimize alacağız. Biz camii de, cem evi de yapamayız, ama elimizden gelen desteği sunarız” diye yanıtladıktan sonra önergeler AKP’lilerin oylarıyla reddedildi.

Bağımsız üye Mehmet Moran’ın, Fuarcılık AŞ. Genel Müdürünün İzmir’de yaptığı konuşmayı konu alan ilk önergesinde şekil- içerik tartışmaları yaşandı. Başkan Çakır, “Bunlar önergemi talep mi ne olduğu belli değil. Önerge formatında verirseniz meclis çalışmalarınıza daha yararlı olursunuz” diye konuşunca Moran “Sesimizi başka türlü duyuramıyoruz. Siz önergemin şekline değil içeriğine bakın” diye karşılık verdi. Moran’ın zabıtanın uyguladığı şiddet, Çarmuzu’da bir vatandaşa ait bağ evine belediye ekip ve malzemeleri ile yol yapılması, SOS eski binasının içler acısı halinin giderilmesi, olası deprem zararlarının asgariye indirmek için çalışmalar başlatılması önergeleri oylanarak reddedildi. Gündem dışı maddelerin görüşülerek karara bağlanmasından sonra gündem maddelerine geçildi.

Gündem maddeleri arasında imar konuları dışında tek madde olan 2011 yılı Denetim Komisyonu üyelerinin belirlenmesi için tümü AKP’lilerden oluşan tek liste ile seçimler yapıldı. Kapalı zarf usulü ile yapılan seçimde Hüseyin Apak, Y. Nazmi Hamamcı ve Suna Şekeroğlu 25 er oy, Salih Büker ve Metin Mandal ise 23 oy alarak denetim komisyonu üyeliğine seçildiler.

Geçtiğimiz yıllarda 2 kat fazla yapıldığı için Belediye tarafından mühürlendikten sonra yarım katı yıktırılan ve 12 milyar lira para cezasına çarptırılan ve ticari tesis alanı olan Saray Mahallesi 192 ada 3 Nolu parselin (Hacettepe Çocuk hastanesi) sağlık tesisi alanı olarak değiştirilmesi önergesi AKP’lilerin oyları ile kabul edildi. Diğer gündem maddeleri arasında bulunan, plan değişikliği, kat artışı, trafo alanı tahsisi, Kent merkezinin güneyinde kalan bölgenin (Yeni Hamam, Akpınar, Niyazi Mısri gibi mahalleler) altı ticaret üstü konut alanı olarak belirlenmesi, aynı şuyulandırma adasında bulunan parsellerden hibe edilerek ek yoğunluk verilmesi, gibi maddeler oylanarak komisyon görüşü doğrultunda kabul edildi.

Yasal olarak kurulması olan Trafik İhtisas komisyonu üyeliklerine yapılan açık oylamayla Sadin Şahin, Ali Dağdelen, Mehmet Çınar, Hasan Atay ve Aziz Görgeç seçildiler.

Servis araçlarına verilen S plaka tahsisin 800’den 1000’e çıkarılması sırasında söz alan
Minibüsçüler ve Servisçiler Odası başkanı Arif Kiras, “ Belediye olarak her yere hizmet götürürken biz minibüsçü esnafı olarak mağduruz. Tahsisin 800’de kalmasını istiyoruz. Aksi halde evimize ekmek götüremeyecek duruma geliriz” diye tahsisin artırılmamasını talep etti. Başkan Çakır’da “Biz bu kararı alırken minibüsçü esnafını mağdur etme gibi bir düşüncemiz yok. Ama hak edipte alamayan çok sayıda esnafımız var. Bu esnaflarımızın mağduriyetini gideriyoruz.” diye konuştu.

Belediye bünyesinde sözleşmeli olarak çalışan 4’ü avukat, 2’si tekniker ve 1 Ebe kadrosunda bulunan 7 personelin sözleşmesinin yenilenmesi kararı oylanarak kabul edildikten sonra 2011 yılında yapılacak meclis toplantılarının her ayın ilk Çarşamba gününde yapılması kararı alındıktan toplantı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız