SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Oldu-Bittiye Getiriyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:51:37
A- A+ PAYLAŞ
 
Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı Enver Kiraz, Çarmuzu Yolu'ndaki ağaçların kesilmesine tepki gösterdi. 
 
Kiraz, yaptığı açıklamada şöyle dedi:
 
"Malatya Belediyesi son iki gecedir yol genişletme çalışmaları bahanesiyle Çarmuzu yolu üzerinde onlarca ağacı katlediyor.
 
Bir süre önce İl Örgütümüz tarafından suç duyurusunda bulunduğumuz uçuk fiyatlarda fidan alımı ve yapılan fidan alım ihalesinde yolsuzluk iddialarının araştırılması isteminden sonra şimdi de Malatya Belediyesi gece çalışarak mevcut ağaçları kesiyor.
 
Bizler pahalı fidan alımını gündeme getirdiğimizde Belediye Başkanı bir açıklama yaparak, bu fidanların bu kadar pahalı olmasına gerekçe olarak  fidanların yaklaşık 15-20 yıllık yetişmiş fidan olduğunu belirtmiştir. 
 
Peki şimdi Çarmuzu bölgesinde katledilen ağaçlar 50-60 yıllık koca çınar.
 
O zaman bunların her birinin fiyatı ne kadar. Daha önce belediye yetkilileri bu ağaçların kökünden sökülerek , başka yerlere transfer edileceğini değerlendireceğini açıklamışlardı.
 
Peki Malatyalıları, bizleri hangi hakla kandırabiliyorsunuz. Bu kesilen ve odun haline getirilen ağaçların yerine belediye yerine 1800 TL’lik fidanlar alıp dikecekte yine Malatyalının parasını birilerini zengin etmek için mi kullanacaklar ?
 
El insaf ! böyle bir belediyecilik anlayışı olabilir mi ? 
 
Vatandaşından korkan, yapacaklarından dolayı kendisine oy veren halkını kandıran, gelebilecek tepkilerden dolayı gece yarıları oldu bittiye getirilerek ağaçları kesebilir mi ?
 
Hani şeffaf belediyecilik anlayışı.
Hani hesap veren belediyecilik anlayışı.   
 
Belediyenin neredeyse bütün çalışmaları bu şekilde plansız, programsız.  Bu anlayış ne zamana kadar böyle devam edecek.
 
Ne zamana kadar Malatyalılar haksızlıklara uğramaya devam edecek. 
 
Ne zamana kadar bizim paramız har vurup, harman savrulacak.
 
Kesilen ağaçlarla birlikte aynı bölgede çalışmanın etkisiyle , bir çok elektrik trafosu zarar görmüş , kablolar açıkta kalmış, cadde adeta savaş alanına çevrilmiş.
 
Ağaçlarla birlikte başka zararlar da söz konusu. Sormadan edemiyoruz. Belediyenin plan, program yapan hiç mühendisi, mimarı, şehir planlamacısı yok mu ? bu çalışmaları kimler planlıyor ?
 
Yine bir başka konu caddelerde düzenleme çalışmaları yapılıyor. Dünyaca para harcanıyor. Bir ay, iki ay sonra bakıyoruz yapılan caddeler baştan sonra sökülmüş ve tekrar yapılıyor.
 
En bariz örneği İpek Caddesi olarak bilinen Malatya Lisesinin arkasındaki cadde. 
 
Üç ay önce Belediye Başkanı bizzat yerinde caddenin ne kadar güzelleştiğini, ne kadar modern hale geldiğini basına ve kamuoyuna anlatıyor idi. 3 ay sonra o modern cadde tamamıyla söküldü. Bir ay trafiğe kapalı kalan cadde baştan sona tekrar düzenlendi. 
 
Kanal boyu caddesinde durum aynı. Bunun gibi bir çok örnek söz konusu. Bu kara düzen anlayışından bir an önce vazgeçilmelidir.
 
Yapılan çalışmalar, ne kadar para harcandığı, şeffaf olarak Malatyalılarla paylaşılmalıdır. 
 
Planlı, programlı, bir çalışma yapılamıyor mu ? yoksa bu caddeler tekrar tekrar sökülüp yapılırken birileri için mi ? Birilerine rant sağlamak için mi ? 
 
Malatyalıların hakkını gasp ettirmeyeceğiz. Her olumsuzlukla mücadelemizi elbette sürdüreceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız