SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Oldubittiye Gelmesin!'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya belediye başkan adayı Mehmet Yaşar Çerçi, Sümerbank Fabrikası alanı ile ilgili olarak İmar değişikliği konusunun 4 Şubat Çarşamba günü yapılacak olan Belediye Meclisi toplantısına gündemine getirileceği konusunda ciddi duyumlarının olduğu söyledi. Çerçi, imar komisyonu tarafından böylesine önemli bir konunun gelecek meclise bırakılmasının doğru olacağı gerekçesiyle gündeme almadığını, ancak herhangi bir meclis üyesi tarafından gündeme getirilebileceğini ve salt çoğunlukla kabul edilebileceğini ve böylesi durumda da telafisi mümkün olmayan zararların oluşabileceğini, böylesine hassas bir konunun bir oldu bittiye getirilmemesi gerektiğini savundu.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan İl başkanı Mehmet Asiltürk, kısaca “Belediye başkan adayımız Mehmet Yaşar Çerçi, yarın yapılacak olan Belediye Meclisi toplantısıyla ilgili olarak Sümer Fabrikası alanı ile ilgili olarak bir açıklama yapacak” diyerek sözü başkan adayı Çerçi’ye bıraktı.

Sümerbank fabrika alanının özelleştirme sürecini “1998 yılında yapılan ihalede en yüksek fiyatı veren Yeşilyurt’lu hemşerimiz Şahin Nalbant’ın verdiği 11.5 milyon doları çok düşük bulan Özelleştirme İdaresi'nin, 2003 yılında çıktığı ihalenin en yüksek fiyat olan 6.5 milyon doları veren Malatya Girişim Gurubunda kalması üzerine Malatya Belediyesi olarak bu bedel karşılığı bize verilsin, diye yazılı ve sözlü başvuruda bulunduk. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan bize ‘Madem niyetiniz vardı ihaleye girip alaydınız’ dedi. Ben de, sözleşmede kamu kurumlarının girmesini önleyici maddesi vardı onun için giremedik, dedim. Bu sefer de ‘Şirketleriniz aracılığıyla girseydiniz ya’ diye araya girince, yüzde 51’ hissesi kamuya ait olan şirketlerde giremez maddesiyle onun da önüne geçilmiş, dedim. Sonra bize ‘dosyalarınızı bırakın, size döneriz’ denildi. Fakat dönülmedi.” sözleriyle anlatmaya başladı.

Çerçi, “Sümerbank’ı bu şekilde satın alıp 2004 seçimleri öncesi yerel gazetelere verdiği ilanda buranın fabrika olarak çalıştırılacağı taahhütleri vardı. Para karşılığı satılan işe giriş formlarına rağmen, bu konudaki hiçbir taahhütlerini yerine getirmeyen Malatya Girişim Grubu şimdide seçim öncesi buranın İmar değişikliği durumunu alması için baskı kurmaya başladı. Duyumlarımıza göre 10 gün önce yapılan İmar Komisyonu toplantısına ‘İmar değişikliği’nin son toplantı olan Şubat toplantısına alınması için yoğun baskı uyguladılar. Gündeme alınmadığı için bugün yapılan komisyon toplantısına yine baskı yaptılar. İmar Komisyonu üyelerinin önemli bir bölümü ‘Yeni yönetime bırakılması daha doğru olur’ gerekçesiyle Şubat ayı gündemine almadığı bu madde bir meclis üyesi tarafından gündeme alınması istenebilir ve de salt çoğunlukla kabul edilebilir. Meclisin bir oldu bittiye getirilmemesi gerekir. Konuyu şimdi mağdur durumda olan Belediye başkanımız Akın’a ilettim. Makul karşıladı. Ama kardeşi hasta olduğu için İstanbul’da Meclis toplantısına katılamayacak. Onun içim durum daha da vahim bir hal alıyor” dedi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız