SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Oldukça İyi Durumdayız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:45:34
A- A+ PAYLAŞ
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Yeni Malatyaspor’da teknik direktörü Gürses Kılıç, çok renkli ve iyi bir takım olduklarını söyledi. 
 
Basın mensuplarıyla Nurettin Soykan Tesisleri’nde bir araya gelen Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, kamp çalışmaları ve gelecek sezondaki hedeflerle ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Tecrübeli teknik adam, kamp çalışmalarının kendileri adına çok verimli geçtiğini ifade ederek, “12 Temmuz’da Malatya’da toplanarak başladığımız hazırlık dönemi 22 Ağustos’ta tekrar Malatya’da toplanarak kamp dönemini hemen hemen sonlandırmış oluyoruz. İlk etapta Malatya’da kamp dönemine hazırlık çalışmaları yapmıştık. Daha sonra Ankara Kızılcahamam’da 21 Temmuz’da ikinci etap kamp çalışmasını gerçekleştirdik. 1 Ağustos’ta bu kamp çalışmamız sona erdi. Bu kampımızda özellikle fiziksel ve takım savunması üzerine çalışmalar yaptık. Daha sonra 4 Ağustos’ta başlayan Bolu Termal kampında bireysel ve takım anlamında hücum çalışmaları yaptık. Yoğun geçen hazırlık karşılaşmalarıyla kamp dönemimizi bitirdik. Bayram iznini ardından Malatya’da toplandık. Şuan ki programımızda 2 tane hazırlık maçı var. 25 Ağustos’ta Malatya’da Kahramanmaraş Belediyespor ile Malatya’da, 30 Ağustos’ta da Kahramanmaraşspor ile Kahramanmaraş’ta bir hazırlık karşılaşması oynayacağız. Araya sığdırabilirsek bir hazırlık karşılaşması daha oynayabiliriz. 9 Eylül’de deplasmanda oynayacağımız Anadolu Selçukluspor maçına hazırlanmış olacağız” dedi.
 
Kılıç, ilerleyen haftalarda eksiklerinde ortadan kalkmasıyla birlikte daha iyi bir görüntü çizeceklerini ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: “Kamp dönemi bizim açımızdan oldukça iyi geçti. Bireysel anlamda herhangi bir sakatlık yaşamadık. Takım uyumu bu dönemde bizim için çok önemliydi. Hem saha içerisi hem de saha dışarısı uyumu üzerinden durduğumuz en önemli nokta idi. Arkadaşlık ortamı oldukça iyi gelişti. Oyuncular arasındaki ilişkiler oldukça iyi diyebilirim. Saha içerisindeki uyumda ufak tefek sıkıntılar oluyor ama buda normaldir. Her takımın yaşayabileceği sıkıntılar. Oyuncular yan yana ilk defa oynuyorlar. Ufak tefek sıkıntılar yaşıyoruz. İlerleyen haftalarda bu sıkıntıları ortadan kaldıracağız. Sezonla birlikte ilerleyen haftalarda çok daha iyi bir görüntü çıkacak diye umut ediyoruz. Şuana kadar geçen kamp dönemi bizim için oldukça verimli geçti. Herhangi bir sıkıntımız olmadı. İstediğimiz şekilde ve düzeyde kampı başlattık, tamamen kontrolümüzde, isteğimiz dışına çıkmadan kampı tamamladık. Buradaki süreçte maça kadar olan bölümde yine isteğimiz doğrultusunda çalışmalar yapacağız.”
 
Transfer çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Kılıç, “Sol bekle ilgili bir çalışmamız var. Bir arkadaşımızla görüştük, anlaştık diyebilirim. Ama bonservis problemi var. Onun için herhangi bir açıklama yapamıyoruz. Duruma göre belki bir stoper düşünebiliriz. Veya başka bir bölgeye bir oyuncu düşünebiliriz. Üçüncü kaleci konusunda eğer Mesut’la gidebilecek durumdaysak, belki devam edeceğiz. Duruma bakacağız. Üçüncü bir kaleci almayabiliriz. Ama ilerleyen zamanlarda bu daha netleşecek. Çünkü kupa maçları da var. Onun için o konuda kesin bir karar vermiş değiliz” diye konuştu.
 
Tecrübeli teknik adam, fiziksel anlamda çok iyi durumda olduklarını belirterek, “Fiziksel anlamda oldukça iyi durumdayız. Çok şükür sakatlık problemi yaşamadık. Ama bunun yanında saha dışı uyumu oldukça iyi. Orada büyük bir başarı elde ettik. Saha içi uyumunda ise takım halinde bir sıkıntı yok. Bölgeler arası sıkıntı yok. Ama yan yana oynayan oyuncuların alış verişlerinde bazı oyuncu topu tam öne istiyor, bunu çözemiyoruz. Bazı oyuncu topsuz oyunu seviyor, bazı oyuncu topla oynamayı seviyor. Biz bu oluşum yaparken hepsini biliyorduk. Ve inşallah sizlerde göreceksiniz çok renkli bir takım oluştu. Birbirinin benzeri olmayan değişik oyunculardan kurulu bir takımız. Tabi sorunları oyuncular yan yana oynayarak çözmesi gerekir. Antrenmanda bu çok fazla çözülemiyor. Artı oynadığımız hazırlık maçlarında hemen hemen son 1-2 maça kadar herkese eşit yer vermeye çalıştık. Ama son 2 maçta artık şablonu oturtma düşüncesine girdik. Ve bundan sonraki 2-3 maçta da oynamayı düşündüğümüz kadroyla sahada olmayı hedefliyoruz. Bu 2-3 maçta biraz daha uyum sorunu aşılır diye düşünüyorum. Yani şuanda yüzde 50-60’lardayız. Yüzde 80’lerle lige girebilirsek, işimiz kolay olur” ifadelerine yer verdi.
 
Kılıç, hazırlık karşılaşmalarında rakip takımların kendilerine karşı çok ciddi bir şekilde mücadele ettiklerini söyleyerek, “Oynadığımız hazırlık karşılaşmalarında rakiplerin bize karşı çok fazla ciddi olduklarını, futbolcuların oynatmamak üzerine kurulu bir sistemle sahaya çıktıklarını gördük. Ayrıca birçok takım bizimle hazırlık karşılaşması oynamak istedi. Buda bizim için önemli bir veriydi. Ama bu biraz dezavantaj olabilir. Çünkü takımlar oynatmama düşüncesiyle sahaya çıkarsa, bu takımları çözmek kolay olmaz. Ama oynayan her takımla her zaman biz favori oluruz” şeklinde konuştu.
 
Başarılı teknik adam, renkli ve iyi bir takım olduklarına işaret ederek, şunları anlattı: 
 
“Burada en büyük iş medyaya düşüyor. Çünkü şehirde sporu seven insanları yönlendirmekte medyanın büyük bir görevi var. Bunu doğru anlatmak lazım. Artık ülkemizde şunu seyircilerimiz iyi biliyor ki, Malatya seyircisi de iyi biliyor; takımın ne yaptığını bilmesi çok önemli. Sahada o takımın doğru verileri takım veriyorsa, taraftarda onu bekleyebiliyor. Belki ilk hafta kazanan takım çok kötü olabilir. Seyirci de “Bu takımdan olmaz” diyor. Bizim için önemli olan ne yaptığımızı bilen bir takım olmak. Şunu net söylüyorum ki, net adımı bildiğim gibi biliyorum bu takım renkli ve iyi bir takım olacak. Önemli olan finişi sağlıklı görebilmemiz.”
 
Kılıç, kaybetmeyi hazmedemeyen bir yapısı olduğu vurgulayarak, “Biz bütün takımlara karşı hazırız. Ben iddialı bir insanım. Mağlubiyeti çok hazmedemeyen bir yapım var. Benim takımımın da böyle olmasını istiyorum. Transfer yaparken de bunun üzerinde çok ince eleyip sık dokuduk. Yenilgiyi hazmedemeyen, dinamik ve agresif oyunculardan kurulu bir takım oluşturmaya çalıştık. Bu grup, diğer guruba göre biraz daha güçlü. 5-6 tane şampiyonluğa oynayan ekip var. Herkesi geçebilecek gücümüzün olduğunu düşünüyorum dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız