SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öldürdüğüne İnanmıyorum"

A- A+ PAYLAŞ

Bacanağını öldürmekle suçlanan Mustafa Y.'den sadece öldürülen Resul Zengin'in oğlu şikayetçi oldu. Cinayete kurban giden Resul Zengin’in eşi S.Z.,  eniştesinin cinayet işlemediğine inandığını belirterek,  “Eşime ambulansta seni kim vurdu?’ diye sordum. Tanımıyorum, daha önce görmemiştim yanıtını verdi. “ dedi.  

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında, Paşaköşkü Mahallesi'nde işlenen cinayette, Resul Zengin (62) , iddiaya göre Mustafa Y.(54)'nin ateş açması sonucu boynundan yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Mustafa Y. cinayetten 1.5 sene sonra Asayiş Şubesi ekipleri tarafından yakalanmıştı

‘Kasten Adam Öldürmek’ suçlamasıyla  Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde  yargılanan sanık hakim karşısına çıktı.  

SANIK; 'BEN YAPMADIM'

Katil zanlısı  Mustafa Y., "Ben olayı işlemedim. Resul Zengin benim bacanağım olur. Aramızda herhangi bir husumet yoktur. Bacanağımın öldürüldüğü gün ben resmi olarak ayrıldığım eşimin evinde kalıyordum. Eşimle boşanmamız anlaşmalı olmuştu. Boşanma fikri bacanağımdan çıkmadı" dedi.

‘İYİ GEÇİNİRLERDİ’

Öldürülen Resul Zengin'in eşi S. Z. (51) ise mahkemedeki konuşmasında   "Öldürülen kocam ile eniştem çok iyi geçinirlerdi. Ben gerçek saldırganlardan şikayetçiyim. Eniştemden şikayetçi değilim. Bu nedenle eniştemin sanık olduğu davaya katılmak istemiyorum. Eşim ambulansla hastaneye götürülürken, 'Seni kim vurdu' diye sordum. O bana, 'Tanımıyorum, daha önceden görmemiştim' dedi. Polislere de aynı şeyi söylemişti" ifadelerini kaydetti.

Zanlı Mustafa Y.'nin eşi G. Y. (44) ise, "Benim eşim iftiraya kurban gitmiştir. Eşim ile eniştem bir kardeşten daha iyi anlaşıyorlardı. Eşimin çok borcu vardı. Boşanma fikri eniştem Resul Zengin'e ait değildi. Eşimle anlaşmalı olarak boşanmıştık" ifadelerini ileri sürdü.

"ATEŞ EDENİ GÖRMEDİM"

Olaya bire bir şahit olan tanık M. B. ise, öldürülen şahısın komşusu olduğunu söyleyerek, apartmandan çıkarken olayı gördüğünü belirterek, "Resul'u apartmanın sol köşesinde gördüm. Kendisi duvarın dibinde duruyordu. Neden duvarın dibinde durduğunu soracakken, birden bir silah tutan el uzandı. Benim dikkatim Resul'ün üzerindeydi. Silah uzatan şahısı görmedim. Sırtı bana dönüktü. Şahıs bir el ateş açtı. Ben önce olayın şaka olduğunu düşündüm. Olayın şoku içerisinde şahsı yakalamak hiç aklıma gelmedi. Seslenip etraftakilerden yardım isteyip şahsın yakalanmasını sağlayabilirdim. Vuran adamı kesinlikle görmedim. Ben sadece silah sesi duydum" dedi.

Öldürülen Resul Zengin'in oğlu B. E. Z.’nin, zanlı Mustafa Y.'den şikayetçi olduğu ve davaya katılmak istediğine dair dilekçesini mahkemeye ulaştığı bildirildi.

Sanığın avukatı olayla ilgili kesin ve inandırıcı bir somut delil olmadığını belirterek, "Sadece gizli tanığın ifadesi vardır. Gizli tanıkta 15 ay sonra beyanda bulunmuştur. Resul Zengin ikinci evliliğini S. ile yapmış ve bu evliliğe Resul'ün ilk evliliğinden olan çocukları karşı çıkmaktadır. Sık sık Resul'ü arayıp tehdit ettiğini tüm akrabaları bilmektedir. Ayrıca davaya katılmak isteyen oğlu, bir şahısı öldürmekten yargılanıyor. Olayı, öldürdüğü şahısın yakınlarının da işleme ihtimali vardır" ifadelerini ileri sürdü.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız