SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Öldürdü,Yaktı,Tehdit Etti'.!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 6 ay önce bir kişinin öldürüldükten sonra cesedinin yakılması olayının detayları hazırlanan iddianamede ortaya çıktı.

Malatya'da 4 Mayıs 2010 günü 29 bin 500 TL para ile birlikte aniden ortadan kaybolan Mustafa Dündar (50) adlı şahısın cesedi 5 gün sonra 9 Mayıs 2010 günü Doğanşehir'in Erkenek Kasabasının yakınında yakılmış ve inşaat teli ile bağlanmış vaziyette bulunmuş ve yapılan incelemede kafatasında ve vücudunun çeşitli yerlerinde mermi izleri tespit edilmişti.

Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekiplerince yapılan incelemede, Mustafa Dündar'ın kaybolduğu gün birlikte emlak işi yaptığı Yusuf Muhlis Polatlı (29) adlı şahıs tarafından, Dündar'ın kendisine ait 44 AT 308 plakalı otomobil ile Muhrakatçılar Sitesi'ndeki kömür ardiyesi bürosuna götürüldüğü ve burada tabanca ile öldürüldüğü, otomobilinin gece İnönü mahallesindeki bir sitenin önüne park edildiği ve cesedin ise gece alınarak Erkenek Kasabasındaki Karanlık Dere Şelale mevkine götürülerek yakıldığı tespit edildi. Dündar'ın kaybolduğu gün ev satın alma meselesi nedeniyle üzerinde 29 bin 500 TL para bulunduğu belirlendi.

Katil zanlısı Yusuf Muhlis Polatlı'nın Elazığ'da aldığı bir cep telefonu hattından öldürdüğü şahısın oğlu Şaban Dündar'ın cep telefonuna 3 ayrı tehdit mesajı gönderdiği ve mesajın birinde "Mustafa'yla toz işimiz vardı, şuanda yanımda. 400 bin lira hazırlayın, haber vereceğim, babanın telefonunun pin kodunu söyle onun numarasından arayayım. Ben Diyarbakır Liceli Murat Dicle, pin kodunu mesajla" yazdığı, ardından da, "Polise bulundu diyin, yoksa kötü olur" şeklinde tehdit mesajı attığı tespit edildi.

Katil zanlısının olaydan sonra cinayeti işlediği kömür ardiyesi bürosunu ise temizlik şirketini arayarak 2 bayana temizlettiği tespit edilirken, polis ekiplerince büroda yapılan teknik incelemede yerde ve duvarlarda bol miktarda kan benzeri lekeler bulunarak gönderilen Ankara Kriminal Polis Laboratuvarın'dan kan lekelerinin öldürülen Mustafa Dündar'a ait kan ile aynı olduğu ortaya çıktı. Cesedin taşındığı değerlendirilen otomobilde de yine Mustafa Dündar'ın kan örneği bulundu.

Katil zanlısını ise suçlamaları kabul etmediği, ancak ileri sürdüğü iddialara yönelik hiçbir delil sunamadığı öğrenildi.

Olayla ilgili olarak "Silahlı yağma, tasarlayarak adam öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek yada yakalanmamak amacıyla kasten adam öldürme" iddiasıyla açılan davanın duruşmanın Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde başlayacağı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız