SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öldürme Kastı Yokmuş!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da evlenmek istediği kızın anne ve babasını evlerini basarak tabancayla öldürdüğü öne sürülen 18 yaşındaki katil zanlısı, mahkemede, "Öldürme amacım yoktu. Tabanca istemeyerek ateş almış. Kaç kez ateş ettiğimi hatırlamıyorum" dedi.

Malatya'da 22 Haziran 2008 günü Tandoğan Mahallesi'nde, evlenmek için kızlarını istediği 5 çocuk babası Veysel Karahan ile eşi Menekşe Karahan'ı evlerini basıp tabanca ile başlarına ateş ederek öldürdüğü iddia edilen H.B. (18), 2 kez müebbet hapis istemi ile 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı.

İlk kez mahkeme karşısına çıkan katil zanlısı H.B., "Ben konuşmak için eve gitmiştim. Veysel Karahan, yumruğunu havaya kaldırarak 'serseri' ve benzeri sözler söyleyip üzerime gelince istemeyerek tabanca ateş almış. Her nasılsa daha sonra tabanca yine istemeyerek Menekşe Karahan'a doğru ateş almış. Ben kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Herhangi bir akıl hastalığım, zayıflığım veya psikolojik sıkıntım bulunmamaktadır" dedi.

Mahkemede konuşan A.K. (20) de, "Olay günü biz evde oturuyorduk. H.B., doğrudan doğruya elinde silahla salona girdi. Herhangi bir konuşma ve tartışma olmaksızın doğrudan babama silahı doğrultarak ateş etmeye başladı. Annem, babaannemin odasına girdi. H.B., babam yere düştükten sonra annemin peşinden gitti. Anneme de ateş etmeye başladı. Ben kaçıp banyoya girdim. 1-2 dakika sonra çıktığımda annem ile babamın vurulduklarını gördüm" dedi.

Mahkemede dinlenen A.K. (18) ise, "Olay esnasında ben odada namaz kılıyordum. Tartışma olmaksızın art arda silah sesleri geldi. Silah sesi kesilince odadan çıktım. H.B. ile lise 1'de aynı sınıftaydık. Daha sonra ayrı sınıflarda okuduk. Lise 2'de bana arkadaşlık teklifinde bulundu. Ben kabul etmeyince tehdit etmeye başladı. Sürekli beni takip ederek tehdit ediyordu. Kardeşlerimi kelebek bıçağı ile tehdit ediyordu. Refakatçi eşliğinde okula gidiyordum" ifadelerini kaydetti.

Tanık olarak mahkemede dinlenen D.K. (16) ise, "Olay esnasında ben babaannemin odasında oturuyordum, kapı açıktı. H.B.'yi kapının önünde salon tarafına doğru geçerken gördüm. Sağ elinde tabanca vardı. Salonun kapısından içeriye doğru girdi, karşı istikamete ateş etti. Babamı kapıya doğru kaçarken gördüm, babama ateş etti. Ben kanepenin arasındaki boşluğa kendimi attım. Benim bulunduğum odaya da birkaç el ateş edildi. Silah sesi kesildiğinde odanın ön tarafında annem kanlar içerisinde yatıyordu" dedi.

Mahkeme heyeti, katil zanlısı H.B.'nin olay tarihinde ve halen cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi için 3 hafta süreyle Elazığ Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, katil zanlısının tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ileri tarihe erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız