SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öldürmüş, Malatya'ya Gelmiş

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:41:42
Öldürmüş, Malatya'ya Gelmiş
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'da evlerinde vahşice öldürülen yaşlı çiftin katil zanlısı, Elazığ emniyetinin kurduğu özel ekip sayesinde yakalandı. Zanlının, daha önce baktığı eve kiralama bahanesiyle gelip cinayeti işledikten sonra yaşlı kadının boynundaki altın takıyı gasp ettiği ortaya çıktı. 

Olay, 3 gün önce Elazığ'ın Akpınar Mahallesi Sürsürü Sokak'ta bir apartmanın 2. katında meydana gelmişti. Hikmet (84) ile Nadire Özpolat (80) çiftçinin çocukları, evini zilinin defalarca çalmasına rağmen yanıt alamayınca çilingirciye kapıyı açtırmıştı. Çocukları eve girdiklerinde anne ve babasının bıçaklanarak vahşice öldürüldüğünü görmüş, olay yerine gelen polis 3 saat titiz bir çalışma yapmıştı.

Elazığ İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek'in talimatıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Olay Yeri İnceleme Şubesi tarafından kurulan özel ekip, 24 saat eve gitmeden çalıştı. Evden alınan tüm deliller ve numunelerden yola çıkan polis, 24 saat içerisinde katil zanlısının "hırsızlık" ve "adam yaralama"dan kaydı bulunan Asım Bahadır Y. (30) olduğunu belirledi. Şahsın gidebileceği her yere bakan polis, zanlının bir otomobille Malatya'ya gittiğini, oradan da İstanbul'a geçtiğini öğrendi. Bunun üzerine Elazığ'dan özel ekip İstanbul'a giderek İstanbul polisiyle ortak çalışma yaptı. Şahsın gidebileceği bölgeleri belirleyen polis, fotoğrafını da tüm ekiplere dağıtarak yerini tespit etmeye çalıştı. Son olarak İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde görüldüğü belirlenen şahsın yeri, bu kez polisin dar alan çalışmasıyla tespit edildi. Beyoğlu'nda şok baskında yakalanan şüpheli uçakla Elazığ'a getirildi. Şahsın yoğun güvenlik önlemleri altında götürüldüğü adliyede cinayeti itiraf ettiği öğrenildi.

KONTRAT İMZALATMA BAHANESİYLE EVE GİRMİŞ

Şüphelinin olay gününden önce yaşlı çiftin kiralık evlerini gördüğü ve bir kez görüştükleri ortaya çıktı. Cinayet itiraf eden katilin eve, 'Evi kiralayacağım. Sözleşme imzalayalım' diyerek girdiğini söylediği öğrenildi. Zanlının, Nadire Özpolat'ın mutfakta ev kiralamaya gelen katil için çay suyu koyduğu ve tabağa bisküvi hazırladığı sırada Hikmet Özpolat'ı öldürdüğü öğrenildi. Yaşlı kadını da ilk önce boğmaya çalışan şüphelinin, boğamadığı için 7 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız