SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öldürülen Öğretmen Malatyalı

A- A+ PAYLAŞ

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Darıca beldesinde, emekli olan ancak aynı okulda sözleşmeli olarak çalışan meslektaşı tarafından öldürülen Malatyalı öğretmen Hüseyin Cebe, Darıca'daki törenin ardından gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Cebe'nin cenazesi, 4 Nisan Çarşamba günü doğum yeri olan Akçadağ- Kürecik Kepez'de toprağa verilecek. Bu arada cinayet, okulun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi..

CİNAYET..
Edinilen bilgiye göre, olay dün Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki Süreyya Yalçın İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Öğretmen Necati Kumaş (56), husumet beslediği meslektaşı Hüseyin Cebe (37) ile tenefüste koridorda karşılaştı. Olay saatinde okulda olmayan ve dışarıdan geldiği öğrenilen Necati Kumaş isimli öğretmen, yanında taşıdığı tabancayla Hüseyin Cebe'nin kalbi, sırtı ve bacaklarına doğru 4 el ateş etti. Öğrencileri ve bir öğretmen arkadaşının gözü önünde ağır yaralanan 7 yıllık öğretmen Hüseyin Cebe, ambulansla kaldırıldığı Gebze Fatih Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Hüseyin Cebe'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan bugün yakınları tarafından alınan cenazesi, Darıca Cemevi'ne getirildi. Cebe'nin naşı daha sonra görev yaptığı Süreyya Yalçın İlköğretim Okulu'na getirildi. Okuldaki törene öğretmen ve öğrenciler ile yakınları katıldı. Maktul öğretmenin ablası Elif Altın ve diğer yakınları fenalık geçirdi.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Gürsoy, "Sevgi ve şefkat taşımayanın bu meslekte yeri yoktur. En ufak bir ayrım yapmaksızın herkes kardeştir. Bu tür hareketlere karşı birlik ve beraber olmalıyız. Katil yakalandı. Bir daha Hüseyinler ölmemeli" dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaettin Dinçer ise, "Her saldırı sonucu örgütlü mücadelemizi daha da güçlendirerek sürdürüyoruz. Hüseyin öğretmen örgütlü mücadeleye yapılan baskıya karşı örgütlü mücadelenin en iyi örneklerini verdi" diye konuştu.

Cenazeye katılanlardan bazılarının zafer işaret yapması dikkati çekerken, "Hepimiz Hüseyin'iz, hepimiz Alevi'yiz", "Hüseyinler ölmez, vatan bölünmez", "Öğretmene kalkan eller kırılsın" şeklinde sloganlar atıldı. Öğrenciler de, "Biz başka öğretmen istemiyoruz" diye slogan attı.

Maktulün akrabası Bektaş Kahraman, "Adalet istiyoruz. Demokrat, ileri yüzlü, aydın bir öğretmen katledildi" diye konuştu.

Okuldaki törenin ardından cenaze tekrar cemevine götürüldü. Buradaki törenden sonra Hüseyin Cebe'nin cenazesi memleketi Malatya'ya gönderildi.

ZANLI POLİSE TESLİM OLDU, CİNAYET KAMERAYA KAYITLI..
Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Darıca beldesinde dün bir ilköğretim okulunda tartıştığı öğretmen arkadaşı 37 yaşındaki Hüseyin Cebe'yi susturucu takılı bir tabancayla öldüren 56 yaşındaki öğretmen Necati Kumaş, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Polisin olayla ilgili soruşturması devam ederken, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim olan öğretmen Necati Kumaş'ın cinayeti kendisiyle alay edildiği için işlediği öne sürüldü.

Teneffüs esnasında onlarca öğrencinin gözü önünde güvenlik kameralarına yansıyan cinayet olayında Necati Kumaş meslektaşı ile önce tartışıyor, ardından sırtından 4 el peşpeşe ateş ederek Hüseyin Cebe'yi öldürüyor. Elindeki silahla okuldan kaçmayı başaran Necati Kumaş, dün gece polise teslim oldu. Öte yandan müfettişlerin de bugün okula gelerek olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

FOTOĞRAF: (Üstteki) Olayın meydana geldiği okul, öldürülen Malatyalı öğretmen Hüseyin Cebe (sağdaki) ve katil zanlısı Necati Kumaş(gözü bantlı olan) (Foto: Gebze Gazetesi)

(Üstten 2.): Hüseyin Cebe için Darıca'da düzenlenen cenaze töreninden görüntüler.

(Alttakiler): Okulun güvenlik kamerasında cinayetin işlendiği ana ilişkin görüntüler ve katil zanlısının kaçışı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız