SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ölen Filistinliler İçin..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırılar kınanarak, ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Bu arada Türk Ocakları ve bazı dernekler ile TMMOB Malatya İl Sekreterliği de kınama mesajları yayınladılar.

DOĞANŞEHİR'DE..
Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazında Doğanşehir Müftüsü Şehmuz Tanrıverdi, "Filistin’de katledilen Müslüman kardeşlerimizin ve ülkemizde terör belasından hayatını kaybeden askerlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılacağız" dedi.

Cuma namazı sonrasında vatandaşlar toplu halde gıyabi cenaze namazı kılarak, dağıldılar.

ORTAK TEPKİ..
Bu arada, Türk Ocakları Malatya Şubesi'nde ortak bir açıklama yapan Türk Ocakları Başkanı Nadir Günata, Palulular Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Ataş, Parçikanlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kaplan, İzollular Yardımlaşma Derneği Başkanı Nacim Özhan, Baskilliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Yunus Görgün ile Mamsurlular Yardımlaşma Derneği Başkanı Bayram Çay, İsrail'in Filistinlilere karşı giriştiği saldırıya tepki gösterdiler.

Ortak açıklamada şöyle denildi:

"Afganistan’da,Bosna-Hersek’de,Cezayir’de,Batı Trakya’da,Çeçenistan’da,Azerbaycan Karabağ’da,Çin’de,Doğu Türkistan’da,Irak’da,Türkiyemiz Anayurdumuz’da ve nihayet Filistin’de dökülen kanlar oluk oldu dere ,akarsu ,nehir oldu.Binlerce on binlerce yüz binlerce insan sakat kaldı.Evsiz barksız yurtsuz yuvasız kaldı.Bu insanların bir tek ortak özelliği Müslüman olmaları ve Türk olmaları.

Büyük ecdadımız Osmanlı’nın beslediği ,büyüttüğü ,adam yerine koyduğu başka din ve başka ırk mensuplarını bağrına basmasına rağmen bunlarının hepsinin sonunda ihaneti ile karşı karşıya kaldı ve koca bir imparatorluğun ne yazık ki sonunu getirdiler.İşte o gün bu gün dünyanın huzuru kaçtı ve dünya kan gölünün ortasında çırpınıp duruyor.

Dünyada Müslümanların dışında ne kadar başka din mensupları hatta ateistler dahil birleşerek İslam’ın dünyadan yok olması için yaptıkları tek şey Müslümanları bölüp parçalayarak bir araya gelmelerini engellemektir.Bu arada hem ekonomik olarak hem de siyasi olarak kendilerine bağlayıp Müslüman ülkeleri el açar duruma getirip bütün Müslüman ülkelerde kan dökerek güçlerini göstermektedirler.

İşte Filistin’deki katliamın Amerika,Rusya ve Avrupa Devletleri’nin kınamamalarının altında yatan gerçek budur.

Sokakta bağırmak bir tepkidir.Ancak asla çözüm değildir.Çözüm AB ve ABD sevdasından vazgeçmek,katil İsrail ile olan bütün hukuki ve siyasi iş birliğine son vermektir.Tek çözüm Türk İslam Birliğini kurmaktır.Günlük politika ve koltuk sevdasıyla koca bir tarih binlerce yıllık Türk ve İslam birlikteliği ne yazık ki ayaklar altındadır.

Türk ve İslam Dünyasında topraklar paylaşılıyor,topraklar işgal ediliyor,topraklar satılıyor.Irz ve namus ayaklar altında hala biz AB ve ABD sevdasının peşindeyiz.

Mazlum milletlere zulmedenleri ,Müslüman insanları çoluk çocuk demeden katledenleri ,inancında ve sevdasında samimi olmayan herkesi ve her devleti nefretle kınadığımızı bütün kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

TMMOB'DAN KINAMA..
Bu arada Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği Malatya İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aziz Humartaş, şu açıklamayı yaptı:

"TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Türkiye ve Filistin halklarının geleneksel kardeşliğini savunmakta ve işgalci siyonist güçlerin uluslararası kararların gereklerini yerine getirmesi için mücadele eden Filistin halkının yanında olduğunu bir kez daha dile getirmektedir.

TMMOB Siyonist İsrail’in Filistin Halkına Yönelik Devlet Terörünü Kınamaktadır.Türkiye İsrail ile İlişkilerini Gözden Geçirmeli ve Filistin Halkı ve Devletinin Yanında Saf Tutmalıdır.

Emperyalizm ve siyonizme karşı Ortadoğu’nun en önemli direnç noktalarından olan Filistin halkına yönelik İsrail katliamlarının hiç de yeni olmadığı bilinmektedir. Modern tarihin en terörist devletlerinden olan İsrail’in ABD emperyalizmi ve savaş lobilerinin bölgedeki ileri karakolu olduğu da bilinmektedir. İsrail’in Filistin’e yönelik bütün pervasızlığı, siyonist emelleri ve emperyalizm adına bölgede üstlendiği misyondan kaynaklanmaktadır.

İsrail, Barack Obama’nın ABD başkanı olmasıyla birlikte dünyada estirilen “değişim rüzgarı”nın ne kadar sanal olduğunu da dünyaya göstermiştir. Emperyalist projelerden geri adım atılmayacağı Filistin topraklarında yaşanan katliamla bir kez daha görülmüştür. Diğer yandan İsrail’in Gazze’de genç, yaşlı, kadın, erkek, sivil, üniformalı demeden yaptığı katliam, Ortadoğu’nun yeni gerilimlerin öngününde olduğunu göstermektedir. Yeni ABD yönetiminin Afanistan ve Irak’a ek olarak İran ve Pakistan’a yönelik emellerinin Ortadoğu politikasıyla örtüşmesi de söz konusu olabilecektir. Uluslararası kamuoyunun pek dillendirilmeyen asıl kuşkusu bu yöndedir.

Bugün bir Filistin devletinin bulunuşu, Filistin’in bağımsızlığını tam olarak elde ettiği anlamına gelmemektedir. Filistin halkının yaşadığı trajedi 60 yıldan beri sürmektedir. Her sabaha yeni ölümlerle uyanan, hastaneleri bombalanan, okulları yakılan ve katledilen bu halk, bütün “demokratik ve modern” devletlerin çoğunluğunun bu trajediye sırtını döndüğü bir zamanda dirençle var olma savaşı veriyor.

Oysa yapılması gerekenler çok açıktır: Birleşmiş Milletler’in 1948/194, 1967/242, 1973/338, 2002/1397 sayılı kararlarına uyulması; 1967 yılından bu yana kurulmuş olan tüm kolonilerin kaldırılması; Filistin’de her türlü İsrail askeri varlığına son verilmesi; bütün mültecilere geri dönüş hakkının tanınması; İsrail tarafından inşa edilen “tecrit duvarı”nın yıkılması; bölgeye uluslararası bir gücün gönderilmesi; Filistin toprakları içinde, Filistin yolları üzerinde ve sınırlardaki “denetim noktaları”nın kaldırılması, Filistin’e komşu ülke sınırlarının Filistin halkına açılması, halkın temel hizmet yardımlarından yararlanması, yaralarını sarması ve Filistin’in tam bağımsızlığı için gerekli girişimler yapılmalıdır.

TMMOB, Türkiye ve Filistin halklarının geleneksel kardeşliğini savunmakta ve işgalci siyonist güçlerin uluslararası kararların gereklerini yerine getirmesi için mücadele eden Filistin halkının yanında olduğunu bir kez daha dile getirmektedir.

Türkiye hukuk tanımaz barbar İsrail hükümetine ve onun katil Başbakanı Ehud Olmert’e “dur” çağrısı yapmak ve göstermelik “kınama” mesajlarının ötesinde, İsrail ile ilişkilerini gözden geçirerek Filistin devleti ve halkının yanında olmalıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız