SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gizem Artık Asiye'de Yaşıyor

0
Güncellendi - 2016-03-29 02:41:25
Gizem Artık Asiye'de Yaşıyor
A- A+ PAYLAŞ

  • 6 yaşındaki kızı Gizem'i kaybeden baba, organlarını bağışladı. Karaciğeri Malatya'da aynı yaştaki Asiye'ye nakledildi ve Asiye'ye hayat verdi. Gizem'in babası Selahaddin Şimşek (yandaki fotoğrafta) Malatya'da Asiye'yi (pembe hırkalı olan) ziyaretinde, hüzün ve mutluluk duygularını birarada yaşadı.

Gizem 6 yaşındaydı, Kahramanmaraş’ta trafik kazasında hayatını kaybetti. Acılı aile organları bağışladı. Karaciğeri Malatya’da 6 yaşındaki Asiye’ye nakil edildi. Acılı aile şimdi kızlarının organı ile hayata yeniden dönen küçük Asiye ile mutlu oluyor.

Kahramanmaraş'ta geçirdiği trafik kazası nedeniyle hayatını kaybeden 6 yaşındaki Gizem Şimşek'in karaciğeri, kendisiyle aynı yaşta olan Asiye'ye umut oldu. Karaciğer nakli olan Asiye, günden güne sağlığına kavuşuyor.

Kızlarının geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümünün gerçekleşmesiyle birlikte 'bir beden gitti, toprak altında çürümesin başka birileri yaşasın' düşüncesiyle Gizem'in organlarını bağışlayan Şimşek ailesi, kızlarının karaciğeriyle sağlığına kavuşan Asiye Begüm Işık'ı ziyaret etti.

3 YILDIR ACİL LİSTEYE ALINMIŞ

4 kişinin hayata tutunmasını sağlayan Gizem'in karaciğeri, 3 yıldır acil listede bulunan Asiye Begüm Işık'a nakledildi. Şimşek ailesi, kızlarının karaciğeriyle sağlığına kavuşan küçük Asiye'yi, tedavi gördüğü Turgut Özal Tıp Merkezi'nde ziyaret etti.

Kızı Gizem'in 7 Ocak'ta geçirdiği trafik kazası nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade eden baba Selahaddin Şimşek, "Kızımızın 4 organını bağışladık. Gizem'in organları Malatya, Ankara, Gaziantep ve Adana'ya gönderildi. Organ bağışında bulunduğumuz hastaların sağlığına kavuştuklarını öğrenince mutlu olduk. Evladımızı kaybettiğimiz için üzgünüz ama kızımızın organları başkalarına umut oldu" dedi.

Gizem'in karaciğeriyle sağlığına kavuşan Asiye'nin babası Ali Işık (ikinci fotoğrafta kızı Asiye ile birlikte) ise, kızının karaciğer nakli için son 3 yıldır acil listeye alındığını kaydetti.

Işık, kızının doğuştan karaciğer hastası olduğunu ifade ederek, "Gizem'in karaciğeri bize umut oldu. Doktorların tedavisi, Cenab-ı Allah'ın yardımıyla nakilden sonra kızımın durumu daha iyiye gidiyor. Şuan karaciğer naklinden sonraki bir takım ameliyatlarla beraber şimdi daha iyi" diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

e5

e6

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız