SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ölenin Kredi Borcu Bankanın..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, konut kredisi çektikten 3 ay sonra vefat eden ve hayat sigortası sistemde aktif edilmeyen şahısın varislerinden istenen paranın banka tarafından karşılanmasına karar verdi.

Malatya'da Emekli Öğretmen Z.Y., adlı şahıs bir bankanın Sanayi Şubesi'nden 2007 yılında 3 yıl vade ile 46 bin 500 TL konut kredisi çekti. Z.Y., sözleşme gereği, hayat sigortası yaptırmak için bir miktar parayı hesapta bıraktı. Ancak bankanın sistemindeki arıza nedeniyle hayat sigortası sistemde aktif hale getirilemedi.

Emekli öğretmen Z.Y., kredi çektikten 3 ay sonra vefat edince, banka konut kredisi borcunu şahısın varislerinden talep etti. Varisler, bankaya kredi taksitlerini ödemeye başlarken, diğer yandan da avukatları Ekrem Karadeniz aracılığı ile Malatya 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açarak, kredinin hayat sigortası ve banka tarafından karşılanması gerektiğini talep ettiler. Varisler, hayat sigortası için sistemden kaynaklanan hatanın bankaya ait olduğunu ve bu kusurundan dolayı bankanın gereğini yapmasını talep ederek, ödedikleri taksitlerin faiziyle birlikte geri ödenmesini istediler. Banka ise mahkemeye gönderdiği savunmasında, konut kredisi çeken Z.Y.'nin sözleşme gereği hayat sigortası yaptırmak için hesapta bir miktar para bıraktığını, ancak aynı gün sistemden kaynaklana arıza nedeniyle sigorta işlemini yapılmadığını ve şahısında işlemini takip edememesinden dolayı poliçenin müşteriye imzalatılamadığı ve sigorta yapılıp yapılmadığını takip etmediğinden açılan davanın red edilmesini talep etti.

Malatya 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin Tüketici Mahkemesi sıfatı ile baktığı davada, teknik arızadan dolayı sigorta işleminin yapılmamasından bankanın kusurlu olduğunu ve bu nedenle sigorta bedelinden sorumlu olduğuna karar vererek, banka tarafından varislerden alınan tüm paraların yasal faizi ile birlikte geri iade edilmesine karar verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız