SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ölenlerin Yüzde 53'ü Erkek

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:24:25
Ölenlerin Yüzde 53'ü Erkek
A- A+ PAYLAŞ

Doğumdan yaşamın sonuna kadar vatandaşların yanında olan Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında toplam 2790 cenaze işlemi yaptı. Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından gerekli işlemler yapıldıktan sonra 1849’u Şehir Mezarlığı’nda; 941 ise yurdun dört bir yanındaki il, ilçe ve mahallelerdeki mezarlıklara nakledilerek defnedildi

Vefat eden vatandaşlardan 2526’sının tabii ölüm, 21’inin adli vaka, 50’sinin trafik kazası sonucu yaşamını yitirdiği ve 3 kişinin de şehit olduğu bildirildi.

Acılı günlerinde vatandaşları yalnız bırakmayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, cenaze yakınlarının talepleri doğrultusunda belirtilen adreslerde 2375 kez taziye çadırı hizmeti verdi. Belediye ekiplerince kurulan taziye çadırlarında masa, sandalye ve kış aylarında soba hizmeti ücretsiz olarak sağlandı. 

2014 yılında hayatını kaybeden vatandaşların yüzde 53’ünün  (1475 kişi) erkek olduğu belirtilirken yüzde 47’sinin (1315 kişi) de bayan olduğu kaydedildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek şunları belirtti:

 “Ölüm, hayatın bir gerçeği. Hakk Teala’nın Yüce Kitabında belirttiği gibi her canlı ölümü tadacaktır. İşte o zor zamanda son görevin yerine getirilmesinde elimizden gelen gayreti gösterme çabasındayız. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız hizmetlerle vatandaşlarımızın beşikten mezara kadar yanındayız. Taziyelerde de üzerimize düşeni yerine getirmek için ekiplerimiz 7/24 çalışıyor. Bu vesileyle bir kez daha vefat etmiş olar tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız