SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Olimpiyat Rekoru!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor’un geçtiğimiz Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediyespor’la Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynadığı maçta, “zirve” mücadelesi veren sarı kırmızılı ekip sahada futboluyla, mücadele gücüyle ve aldığı sonuçla “hüsran” yaratırken, tribünlerde Malatyaspor’u yalnız bırakmamak için gelen Malatyalıların yarattığı “bir rekor” vardı..

ÇOLUK-ÇOCUK, KADIN- ERKEK..
Sarı kırmızılı takımın “süper lig” hedefi için “çok büyük önem taşıyan”, belki de sezonun en önemli maçı niteliğindeki karşılaşma, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un maçlarını “ev sahibi takım” sıfatıyla oynadığı Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaydı.

80 bin kişilik stad, özellikle ulaşım zorluğu nedeniyle eleştirilere muhatap olurken, İstanbul ve çevresindeki Malatyalılar, “güzel bir İstanbul günü”nde, takımlarını yalnız bırakmamak için, D Spor Kanalı’ndaki naklen yayına rağmen, stad yoluna düşmüşlerdi.

KAÇ BİLETLİ VARDI?..
Malatyaspor taraftarının ilgisi stad yetkililerini de şaşırttı. Taraftarın aşırı ilgisi nedeniyle, bu ilgi tahmin edilemediği için olsa gerek, birçok aksaklık yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye kulübünün, Malatyaspor taraftarları için herhangi bir kontenjan koymaması, 10 YTL ödeyen herkesin maça gelebileceği şeklindeki açıklamasından sonra, maçın başladığı 13.00’e kadar, tam tamına 11 bin 224 biletli Malatyaspor taraftarı stada giriş yaptı. Bu rakam, tahmin edilemeyen aşırı izdihamın yarattığı sorun nedeniyle turnike sisteminin devre dışı kalmasından önce, “sayaçla saptanan” rakamdı..

Kapılardaki aşırı yığılma nedeniyle, polis yetkililerinin isteği üzerine, turnike sistemi devre dışı bırakıldı ve diğer biletli taraftarlar da, maçın ikinci yarısı oynanmakta iken dahi stada alındılar.

Stad yetkililerine göre, stada biletleriyle giren toplam Malatyaspor taraftarı sayısı 14 bin’e ulaştı. (Malatya İnönü Stadı'nın tüm kapasitesi 10 bin 500 kişi)

“Ev sahibi” konumundaki İstanbul Büyükşehir Belediye takımının ise, protokolu dahil toplam 100 dolayında biletli taraftarı vardı.

Rakamlar, "Ya maç televizyondan naklen yayınlanmasaydı, seyirci sayısı ne olurdu?" dedirtti.

REKOR MALATYA’NIN..
Atatürk Olimpiyat Stadı yetkilileri, İstanbul B.Belediye- Malatyaspor maçında, “seyirci” rekorunun kırıldığını ifade ettiler.

Yetkililer, İstanbul B.Belediye’nin Malatya maçı dışında daha önce en fazla seyirci tarafından izlenen maçının Orduspor’la oynandığını ve bu maçı da 2 bin dolayında biletli taraftarın izlediğini belirttiler. Yetkililer, ikinci sırada 500 seyirci ile oynanan Eskişehir ve üçüncü sırada da 300 seyirci ile Karşıyaka maçının geldiğini belirttiler.

TARAFTARIN TEPKİSİ..
Öte yandan, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’na biletleriyle girmek isteyen taraftarların önemli bir kısmı da çeşitli sorunlarla karşılaştılar. Bir taraftar gişeden grup olarak bilet aldıklarını, arkadaşları stada girerken, kendi biletinin sahte olduğu gerekçesiyle içeriye alınmadığını öne sürerken, stad çevresinde “sahte bilet satıldığı” kuşkuları da taraftarlarca dile getirildi.

Girişteki problem, turnikelerdeki arıza, beklemekte olan taraftarların tepkilerine yolaçarken, bazı taraftarlar kendileriyle yapılan röportajda, sorunla ilgilenen herhangi bir Malatyasporlu yönetici göremediklerini belirterek, bu duruma tepki gösterdiler.

Bu kadar sıkıntı çeken, coşkuyla, keyifle, sarı- kırmızılı renkler içeren giysilerle, aksesuarlarla maça gelen, birçoğunun ailece geldikleri gözlenen Malatyaspor taraftarları, takımlarının sahada ortaya koyduğu “etkisiz futbol” ve aldığı mağlubiyet nedeniyle, staddan üzüntülü ve tepkili ayrıldılar.

FOTOĞRAFLAR: Mustafa BULAŞMAZ (TV Malatya)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız