SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Olması Gereken Bu'

A- A+ PAYLAŞ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklamalarına Meclis'te iktidar ve muhalefetten farklı tepkiler geldi. AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, "Bence olması gereken buydu. Her geçen gün Türkiye Cumhuriyeti ordusunun demokratik yapıya kavuşması, demokratik açılımlarda bulunması Türkiye için bir kazanımdır" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un dün Harp Akademileri Komutanlığı'nda yaptığı konuşmada terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunun ayrılması için yasal düzenlemelerde değişiklik yapılabileceğini dile getirmesi ve 'Türkiye halkı' ifadesini kullanması Meclis'te de yankı buldu.

Gazetecilerin sorusu üzerine Orgeneral Başbuğ'un açıklamalarını değerlendiren AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise Türkiye Cumhuriyeti devletinin ordusunun da demokratikleşmesini görmekten mutluluk duyduğunu vurguladı. Öz şunları kaydetti:

"Bence olması gereken buydu. Her geçen gün Türkiye Cumhuriyeti ordusunun demokratik yapıya kavuşması, demokratik açılımlarda bulunması Türkiye için bir kazanımdır. Başbakanımız 3 yıl önce 'Türkiye halkı' ifadesini söylediğinde büyük tepki almıştı. Ama aynı şeyi Genelkurmay Başkanı'nın söylemesi ile bunun Türkiye'nin menfaatleri açısından ne kadar doğru bir görüş olduğu herhalde belli kesimler tarafından anlaşılmıştır. Ben Türkiye'de 25 yıldır kanayan bir yara olan Güneydoğu konusunun çözüme doğru gitmesi gerektiğinin devletin tüm kurumları tarafından algılanmasını olumlu buluyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız