SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Olması Gereken Yerde Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:32:35
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı İbrahim Güngör, “Malatya turizm açısından olması gereken yerde değil” dedi. 

MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, dernek yöneticileri Funda Yalçınsoy, Banu Algül Şeftalicioğlu ve Veli Doğan ile birlikte, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay’ı Turizm Haftası nedeniyle ziyaret etti.

Ziyarette konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Nemrut Dağı yolunun güzelleştiğini belirten Özbay, “Ayrıca son üç yıldır Nemrut’dan daha çok Arslantepe’ye önem verdik. Açık Hava Müzesi olarak düzenlenen Arslantepe Höyüğü’nü geçen yıl 13 bin kişi ziyaret etti” dedi.

Özbay, Güney Kore’de çıkan bir yanında Malatya Arslantepe açık hava müzesinden övgüyle söz edildiğine dikkat çekti. Darende İlçesi’nin ise inanç turizmi açısından ilgi gördüğünü söyleyen Özbay, geçen yıl Darende özel müzesini 400 bin kişinin ziyaret ettiğini vurguladı.

Malatya’nın tanıtımı açısından 25 yayın çıkardığını ve 10 kitap daha baskıda olduğunu aktaran Derviş Özbay, “Toplam 35 kitap yayınlanmış olacak” diye konuştu.

MASİAD Başkanı İbrahim Güngör ise, Malatya’nın son yıllarda turizm açısından iyi şeyler yapılmış olabileceğini ancak yıllar önce Malatya’nın 5 yıldızlı oteli dahi olmadığını, Malatya’ya toplantı için gelenlerin Elazığ’da kaldığı günleri unutmadıklarını ifade edip, “Ancak yine de Malatya turizm açısından olması gereken yerde değil” diyerek, MASİAD olarak ilin turizm yönden gelişmesi için her türlü katkıya hazır olduklarını vurguladı.

Malatya’nın doğunun batıya açılan kapısı olduğunu, Nemrut dağı gibi dünya harikası kültür mirasına sahip olduğunu hatırlatan Güngör, Nemrut Dağı’na Malatya üzerinden daha fazla turist gitmesi gerektiğine işaret etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız