SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Olmayacak Dua, Abesle İştigal!'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili İhsan Koca, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun TBMM Başkanlığı'na Malatya'da 2 yeni ilçe kurulması için verdiği kanun teklifi için "Anadolu'da bir söz vardır, olmayacak duaya amin denmez" diyerek tepki gösterdi.

NÖBETÇİ VEKİL!
Parti İl binasında düzenlenen halk gününe "bu haftanın nöbetçi milletvekili" İhsan Koca katıldı. Koca burada basın mensuplarının CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun Malatya'da Nemrut ve Hasançelebi adı altında 2 yeni ilçe kurulması için TBMM Başkanlığına verdiği kanun teklifi hakkındaki değerlendirmesinde, "Anadolu'da bir söz vardır, 'Olmayacak duaya amin denmez' diye. Malatya'da 15, Türkiye genelinde ise 893 belediye, belirlenen kriterlere uymadıkları için kapatıldılar. Yetersiz olan belediyeler kapatılırken ve onların kapatılması için ortaya konan kriterler halen yürürlükte iken, yeniden bu belediyelerin açılması için teklifte bulunmak abesle iştigaldir. 2 yeni ilçe kurulması ile ilgili teklifte aynı kapsamda. Yeni ilçe kurulmasının ne kadar acil olup olmadığı tartışılır. Bizler olmayacak duaya amin demeyiz. Bundan sonra kurulacak belediyeler için 5 bin nüfus şartı bulunmakta" dedi.

TEKEL KONUSU..
Malatya TEKEL Sigara Fabrikası'nın özelleştirilmesi ile ilgili bir soruya ise Milletvekili Koca şu cevabı verdi:

"TEKEL Sigara Fabrikası'nda çalışan işçilerimiz ile sendika yöneticileri fabrikanın daha önceden kapatılmaması için yaptığımız girişimleri unutmasınlar. Fabrikanın bugünde kapatılmasına karşıyız. Ancak kapatmak ayrı şeydir, özelleştirmek ayrı şeydir. TEKEL'in satışı da özelleştirme politikanın bir sonucudur.Bizlerin, şehrimizdeki boyutu ne olursa olsun, hiçbir fabrikamızın kapatılmasına gönlümüz rıza göstermez. Ama hükümetimizin özelleştirme politikasına da destek vermek durumundayız."

TOKİ MÜTEAHHİDİNİN BORCU..
Bu arada Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ)'nin Malatya'da yaptırmakta olduğu konut inşaatını üstlenen ve daha sonra sözleşmesi fesih edilen firmanın piyasaya olan borcundan dolayı esnaflar sıkıntılarını
Koca'ya ilettiler.

Parti binasında esnaf ve inşaat işçileri ile görüştükten sonra TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ı arayarak durumu anlatan Milletvekili Koca, daha sonra TOKİ Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş ile telefonda görüştü. Görüşmede koca şunları söyledi:

"Malatya'da bir sıkıntımız var. Firma işi bırakıp gitti. Ancak bu şirkten Malatyalı esnaf ve işçilerin yaklaşık 8.5 milyon YTL alacağı olduğu bize iletildi. Bu alacakların ne olacağı belli değil. Alacaklı olan esnafımıza yardımcı olma imkanınız var mı? Esnaflar, firmanı burada yaptığı işler kayyuma devredildiği için icraya veremiyor."

Koca, TOKİ Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş'ın kendisine söz konusu firma ile sözleşmenin fesih edildiğini ve firmanın TOKİ'den alacağı olup olmadığının tespiti içinde komisyon kurulduğunu, eğer alacağı çıkarsa icraya veren alacaklılardan başlamak üzere borçların ödeneceğini ilettiğini aktardı.

AKP Malatya Milletvekili İhsan Koca, sıkıntının çözümü için girişimlerde bulunma sözü vererek, esnaflardan ve işçilerden sakin olmalarını istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız