SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Olmayan Maddeye Göre!.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:25:08
A- A+ PAYLAŞ

Suudi Arabistanlı işadamı Yasin El Kadı ile ilgili açıklamaları nedeniyle hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlanan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, hakkındaki fezlekenin kanunda olmayan bir maddeye dayandırıldığını söyledi.

Ağbaba, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Kamuoyunda çok tartışılan “makul şüphe” geçtiğimiz yılın Şubat ayına kadar kanunda yer alıyordu. Ancak 17-25 Aralık operasyonundan sonra Şubat 2014’te madde değiştirildi. İktidar bu maddeye göre “makul şüpheli” olmaktan korktuğu için, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 116ıncı maddesinin fıkrasında yer alan “makul” kavramı çıkarıldı ve “somut delillere dayalı kuvvetli” ibaresi getirildi.

AKP, 10 Ay sonra - yargıyı istediği gibi dizayn etmiş olacak ki,  herhangi bir operasyon korkusu kalmadı ki - değişiklik eski haline getirildi ve “makul” şüphe tekrar kanuna koyuldu. Hakkımdaki fezleke, kanunda olmayan maddeye göre hazırlanmış

“Makul şüphe” kavramının 10 ay içerisinde çocuk oyuncağı gibi kanuna bir eklenmesi bir çıkarılması bir tarafa, hakkımda hazırlanan fezlekede, hukuk ayaklar altına alınmış. En temel hukuk kuralı çiğnenmiş. Ceza hukuku, isnat edilen suçun işlendiği tarihteki kanun maddesi uygulanır diyor. Ben hukukçu değilim, ancak benim suç işlediğimin iddia edildiği tarihte kanunda “makul şüphe” kavramı mevcut olmamasına rağmen makul şüpheye dayandırılmış fezlekem.

Benim hakkımdaki fezleke 13 Kasım 2014’te hazırlanıyor. Makul şüphe, Kanuna 2 Aralık 2014’te tekrar giriyor. Yani fezleke, yasa değişikliği olmadan 20 gün önce hazırlanmış olmasına rağmen “makul şüpheye” dayandırılmış.  Olmayan bir maddeye göre hakkımda fezleke hazırlanmış. Yasada “makul şüphe” yokken savcı bey benim hakkımdaki iddiayı makul şüpheye dayandırmış. Demek ki savcı “makul şüphenin” kanuna gireceğini önceden bilebilme yeteneğine sahip." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız