SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Olmayan Parka da Başbakanın Adı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı Belediye Meclis salonunda meclis başkanvekili Süleyman Erkuş başkanlığında yapıldı. Meclis, gündemdeki maddeleri görüşerek karara bağladı. Henüz resmi açılışı yapılmayan Sümerpark'ın adını önceki ay AKP'li üyelerin oylarıyla "Abdullah Gül Parkı" olarak değiştiren meclis, yine AKP oylarıyla son toplantıda da henüz ortada olmayan "Şeker Fabrikası arazisinde oluşturulacak parka" da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adını vermeyi kararlaştırdı.

AKP'Lİ BAYAN ÜYE MEMUR OLUNCA..
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı gündem dışı verilen, Belediye Meclisinin AKP’li tek bayan üyesi olan ve toplantılara perukla katılan Mehin Aydın'ın devlet memurluğuna geçmesi nedeniyle meclis üyeliğinden istifasına ilişkin dilekçesi okundu.

Ayrıca Malatya Belediyesine devri henüz gerçekleşmeyen Şeker Fabrikası alanında 250 dönümlük Park ve Rekreasyon alanına BAŞABAKAN Tayyip Erdoğan’ın isminin verilmesi konularının gündeme alınması ve oylanması ile devam etti.

Her iki konuda AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi.

OTURDUKLARI YERDE!..
Başbakanın adının "henüz ortada olmayan" parka verilmesiyle ilgili olarak MHP'li üyeler söz alıp konuşmak yerine, kendi aralarında “Doğmamış çocuğa don biçilir mi?” “ Daha Belediyeye bile geçmemiş bir alana isim vermek niye?” şeklinde tepki gösterdiler.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündemin ilk sırasında bulunan geçen ayki toplantı tutanakların okunması ve oylanmasından sonra önümüzdeki dönem görev yapacak olan Encümen, Plan-Bütçe ve İmar Komisyonları seçimlerine geçildi.

ENCÜMEN SEÇİMİ
Gizli oyla yapılan encümen seçiminde aday olarak Selahattin Aşan, Tevfik Arpacı ve Niyazi Artan gösterildi ve AKP’lilerin oylarıyla seçildiler. Selahattin Aşan’a 16, Tevfik Arpacı’ya 19 oy ve Niyazi Artan’a 21 oy verildi.

PLAN-BÜTÇE KOMİSYONU SEÇİMİ
5 Kişiden oluşan Plan- Bütçe komisyonuna ise AKP’den Alaeddin Acun, Murat Gümüş, Nurettin Karaaslan, Ahmet Ergül ve MHP’den Mahmut Cücemen yapılan açık oylamayla seçildiler.

İMAR KOMİSYONU SEÇİMİ
İmar komisyonuna ise AKP’den Metin Mandal, Basri Akatay, Yusuf Geleri, Sedat Alpkıray ve MHP’den Recep Ülkü açık oylamayla seçildiler.

İMAR KONULARI
Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün İnönü Mahallesi 291 ada 14 nolu parsel (Şeker Fabrikası alanı) Sağlık kompleksi yapımı için Sağlık Bakanlığına, Bahçebaşı köyü(Orduzu) 3712 nolu parselin ise yurt ve spor lisesi yapımı için İl Özel İdaresine tahsisi maddeleri tartışılmadan AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi.

Aralarında Tehvid-hibe, yoğunluk hibe, kamulaştırılma, yoğunluk artırılmaması koşulu ile 5 kattan 8 kata çıkarılması gibi konularında bulunduğu imar gündemleri okundu ve tartışılmadan AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı’nın bulunduğu sokağa, vakfın başkanı Hasan Meşeli’nin ismin verilmesi konusu ise AKP ve MHP’lilerin oyları ile kabul edildi.

Gündemin 3 maddesi ertelenirken 21 maddesi de ilgili komisyonlara havale edildikten sonra Ekim ayı toplantısının 7 Ekim günü yapılmasına karar verildikten sonra toplantı sona erdi.

HABER: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız