SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Olmayan 'Tarım Teknokent'e Kira!

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:27:42
Olmayan 'Tarım Teknokent'e Kira!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği’nin 2011 yılında ortaya koyduğu ancak resmiyet kazanmayan Tarım Teknokent için bu yıl da 45 bin TL kira bedeli ödenecek.

RESMİYET KAZANMADI

Malatya Valiliği'nin girişimi ile 2011 yılında Akçadağ ilçesine kurulması planlanan Malatya Tarım Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na başvuru yapılmış, ancak kuruluş resmiyet kazanmamıştı. Buna karşın Valilik 2012 yılı için Akçadağ’ın Karapınar Köyündeki Hazineye ait 2 milyon 518 bin metrekarelik alan için 45 bin TL ödenmişti.

1 YIL DAHA KİRALANDI 

Hangi kurumun bünyesinde olduğu bilinmeyen, şuandaki aşamada resmi olarak hangi aşamada bulunduğu da kamuoyuna açıklanmayan Malatya Tarım Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Hazineye ait arazilerin 2013 yılı içinde kiralanması yoluna gidildi. Bu aşamada 2013 yıl içinde Özel İdare Bütçesinden 45 bin TL ödenek aktarıldı.

Malatya Valili ile Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Tarım Araştırmaları Genel Müdürlüğü ve bir özel sektör firmasının girişimi ile kurulacak olan Tarım Teknokent için Akçadağ ilçesinin Karapınar köyünde 2 milyon 518 bin metrekarelik alan tahsis edilmişti.

Malatya Tarım Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Malatya Tarım Teknokent)  kurulmasına ilişkin başvuru Malatya Valiliğince 2011 yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na yapıldığı açıklanmıştı. Ancak Tarım Teknokentin resmi kuruluşu ile ilgili olarak başvuru ile ilgili kamuoyuna yapılan açıklamanın dışında başka bir açıklama yapılmamıştı. 

Malatya Valiliği’nin ortak olduğu Tarım Teknokent için İl Genel Meclisinin 6 Nisan 2011 tarihli kararı ile Tarım Teknokentine İl Özel İdaresinin yüzde 5 ortak olunmasına karar verilmişti. Bu ortaklık nedeniyle 2012 yılının arazi kira bedeli olarak Özel İdare bütçesinden 45 bin TL para hazineye ödenmişti.

 Söz konusu arazilerin kira müddetinin 16 Haziran 2013 tarihinde sona ermesi nedeniyle İl Encümeni tarafından arazilerin 1 yıl daha kiralanmasına karar verilerek 45 bin TL tutarında kira bedelinin Özel İdare bütçesinden ödenmesine karar verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız