SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Olmaz Böyle Şey!'

A- A+ PAYLAŞ

Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çelebi, "Binalarda mühendislik kontrolü yapılsın. İlla böyle olaylar başımıza gelmeli ki bizler tedbir alalım. Olmaz böyle şey! 6 şiddetinde bir depremde bu kadar insanın hayatını kaybetmesi çok üzücü" dedi.

Komşu şehir Elazığ'da meydana gelen 6 şiddetli depremden sonra çok sayıda ölü ve yaralı olmasını değerlendiren Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çelebi, bu şiddete bir depremin olacağını tahmin ettiklerini söyleyerek, bu gerçeği herkesin bilmesini istedi. Çelebi, Türkiye'nin özelikle de Malatya'nın birinci derecede deprem kuşağında bulunması nedeniyle deprem riski ile karşı karşıya kaldığını, ciddi önlemler alınması gerektiğine işaret etti. Çelebi, "Her şeyin başı eğitimdir" diyerek, halkın deprem konusunda eğitilmesi gerektiğini kaydetti.

"Dün çok üzücü bir olay yaşadık. Elazığ'da 6,0 şiddetinde bir deprem yaşandı. 51 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu konuda hepimiz sorumluyuz. Vatandaşlar gerek eğitim ve yapılaşma konusunda bilinçli olmalı. Ülkemizin yüzde 45'i birinci derece de deprem bölgesi. Ve 'Deprem öldürmez, bina öldürür' sözü hakikatten çok gerçekçi bir söz. Mühendislik kontrolü olmadan yapılan binalar olduğu için dün Elazığ'da o kadar insanımız hayatını kaybetti. Tedbir acil bir şekilde alınmalıdır" diyen Çelebi, açıklamasını
şöyle tamamladı:

"Fay hattı oldukça hareketli. Özelikle Malatya'da gerekeli çalışmalar bir an önce yapılmalıdır. Yapılarımız oldukça eski, güçlendirme şart. Belediye ile ortak çalışmalara başladık. Birebir denetleme hakkımız var. Sıkıntı yaşamadık, ama bu demek değildir ki herhangi bir olumsuzluk söz konusu olamaz. Kaçak yapılar, belediyenin denetiminde. Taş yapılanma ve kerpiç yapılanma da tehlikeli. Bu en büyük sorun. Özelikle köylerde olan bu yapılar kontrole alınmalıdır. Mimarlar Odası olarak ilçe ve beldelerde çalışmalar yapacağız. Mühendislik kontrolü yapılsın. İlla böyle olaylar başımıza gelmeli ki bizler tedbir alalım. Olmaz böyle şey! 6 şiddetinde bir depremde bu kadar insanın hayatını kaybetmesi çok üzücü."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız