SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ölmeden Önce Ne Yazmış?!

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:02:11
Ölmeden Önce Ne Yazmış?!
A- A+ PAYLAŞ

Vücudunun diğer organlarına da sıçrayan ileri derecede Karaciğer Kanseri nedeniyle, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde organ nakli yapıldıktan sonra Cumartesi sabaha karşı vefat eden Malatya eski Emniyet Müdürü Orhan Savaş'ın cenazesi, Pazar günü toprağa verilmek üzere Mersin'e götürüldü. Bu arada, Orhan Savaş'ın, facebook hesabında, geçtiğimiz hafta vefat eden CHP Milletvekili hemşehrimiz Mevlüt Aslanoğlu için yayınladığı ve samimi duygularını ifade ettiği, "Böyle bir müstesna insanın kardeşi, arkadaşı olmanın gururunu ömrüm boyunca onurla taşıyacağım." dediği mesaj da, dostlarını duygulandırdı.

CENAZE MERSİN'E GÖTÜRÜLDÜ..

Son safhadaki Karaciğer Kanseri nedeniyle Turgut Özal Tıp Merkezi'nde geçtiğimiz Cuma günü 15 saat süren bir operasyon geçiren Malatya eski Emniyet Müdürü Orhan Savaş, Cumartesi sabaha karşı 02.00 sıralarında vefat etti.

2001- 2006 yılları arasında 5 yıl 3 ay süreyle Malatya Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan, merkez Emniyet Müdürlüğü'ne alındıktan sonra aslen Sakaryalı olmasına rağmen Mersin'e yerleşen, birkaç yıl sonra da emekli olan Orhan Savaş'ın cenazesi, Cumartesi sabah ailesi tarafından Pazar günü toprağa verilmek üzere Mersin'e götürüldü.

61 yaşında vefat eden, 2 çocuk babası Orhan Savaş'ın cenazesinin 25 Mayıs Pazar günü Mersin Muğdat Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Mezitli Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

"İLERİ SAFHADA KANSERİ VARDI.."

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaciğer Nakli Merkezi Müdürü Prof.Dr. Sezai Yılmaz, Orhan Savaş'a 3 ay önce Karaciğer Kanseri teşhisi konulduğunu, kanserin ileri aşamada olduğunu ve akciğerler ile karın zarına da sıçradığını, hastanın bu nedenle çok büyük sıkıntı çektiğini belirterek, Karaciğer naklinin, sıkıntılarını azaltmak üzere yapıldığını, ancak ileri safhadaki kanserin buna izin vermediğini söyledi.

"DİMDİK GİDİYORUM.." 

Ağrı Emniyet Müdürü iken Şubat 2001'de Malatya Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Orhan Savaş, Mayıs 2006'da merkez emniyet müdürlüğü görevine alınmış, yerine Ali Osman Kahya atanmıştı.

Yaklaşık 5 yıl 3 ay süreyle Malatya'da görev yapan Savaş için, 15 Mayıs 2006 günü Sivas Caddesi'ndeki lojmanı önünde veda töreni düzenlenmiş, toplumun her kesiminden insanın katıldığı törende konuşan dönemin Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, "Şu an Malatya'dan her kesimden insan burada. Bu da Emniyet Müdürümüzün farklı kesimler tarafından sevildiğini göstermektedir" derken, Orhan Savaş meslek hayatındaki 7'nci görev yerinin Malatya olduğunu belirterek, "Nasıl dimdik geldiysem, herhangi bir şaibeye karışmadan dimdik geri gidiyorum" diye konuşmuştu.

Orhan Savaş, geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz Hamidiye Mahallesi Muhtarı Abdulhadi Çekirdek'in de elini öperek veda etmiş, daha sonra Malatya'dan ayrılmıştı.

FACEBOOK HESABINDAKİ ASLANOĞLU MESAJI..

Bu arada, Orhan Savaş'ın geçtiğimiz hafta İstanbul'da vefat eden CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu için Facebook hesabında yayınladığı mesaj da, dostlarını duygulandırdı.

Savaş, Aslanoğlu'nun vefat ettiği 16 Mayıs Cuma günü yayınladığı mesajda Aslanoğlu için şöyle demiş:

"MEVLÜT ASLANOĞLU,

ADAM,,

MEVLÜT ASLANOĞLU

ADAM GİBİ ADAM,

İNSAN SEVGİSİ EN ÜST DÜZEYDE, İNSANA BAKARKEN, YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRKEN O KİŞİYİ CEMAATİNE VEYA TARİKATİNE GÖRE KATEGORİZE ETMEDEN SADECE İNSAN OLDUĞU İÇİN SAHİPLENEN MALATYANIN PARTİLER ÜSTÜ EVLADI İDİ. MALATYADA GÖREV YAPTIĞIM DÖNEMDE BÖYLE MÜTESNA BİR İNSANIN DOSTU, KARDEŞİ, ARKADAŞI OLMANIN GURURUNU ÖMRÜM BOYUNCA ONURLA TAŞIYACAĞIM. MEKANIN CENNET OLSUN NURLAR İÇİNDE YAT KARDEŞİM. BU DUYGU VE DÜŞÜNCELERLE KEDERLİ AİLESİNE,VE TÜM MALATYALILARA BAŞSAĞLIĞI VE SABIRLAR DİLEKLERİM..." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız